Haagbeuk (Carpinus) en Beuk (Fagus) vormen beiden goede hagen. Vaak wordt de haagbeuk en beukenhaag met elkaar verward.

Haagbeuk (Carpinus betulus)

 • Haagbeuk planten we tussen half november tot half maart.
 • Heeft altijd een groene bladkleur.
 • De bladeren zijn stijver, een beetje harmonica-achtig geplooid volgens de parellelle zijnerven.
 • De bladrand is dubbel gezaagd. Van dichtbij is het verschil tussen de bladeren van beuk en haagbeuk duidelijk, van veraf is het minder opvallend.
 • Vooral in de winter en in de lente verschillen haagbeuken en beukenhagen  sterk van elkaar. Een haagbeukenhaag (Carpinus) verliest zijn blaadjes in het najaar. De haag staat dus kaal in de winter!
 • In de winter geeft een haagbeukenhaag minder privacy en meer doorkijk.
 • In het voorjaar loopt een haag van haagbeuk beduidend sneller uit dan een beukenhaag (2 à 3 weken vroeger terug in het jonge groen blad).

Beukenhaag (Fagus sylvatica)

 • Een beukenhaag planten we eveneens tussen half november tot half maart.
 • Bestaat in de bladkleuren groen en rood.
  Rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’)
 • Het blad is gaafrandig, speelser, vloeiend gegolfd, sterk glanzend aan de bovenkant.
 • Bij de jonge blaadjes staan er op de bladrand zijdeachtige haartjes.
 • Beuk (Fagus) heeft de belangrijke eigenschap zijn verdorde bladeren de hele winter lang vast te houden (dus geen doorkijk in de winter).
 • Die winterblaadjes geven een beukenhaag in de winter een matte, bruine tot oranjebruine terracotta kleur. In april, een tweetal weken vooraleer ze opnieuw uitloopt, waait de voorjaarsbries de knisperend droge beukenblaadjes uit de haag.
 • Ongeveer in de laatste week van april lopen beukenhagen snel uit.

Haagbeuk

CARPINUS BETULUS
Haagbeuk

Deze frisgroene, matig groeiende, gezonde haagbeuk is geschikt voor het maken van hagen, windschermen en zichtbrekers. De bladeren zijn breed-elliptisch en groen van kleur. Er worden 5 planten per strekkende meter geplant wanneer een haag wordt aangelegd. Scheren gebeurt eenmaal rond Pasen en eenmaal eind juni.

CARPINUS BETULUS
Geveerde haagbeuk

Deze planten worden in de opkweek gestokt en worden op afstand gekweekt waardoor ze' recht' en van 'onder tot boven' vertakt zijn. Een frisgroene, matig groeiende, gezonde haagbeuk. De bladeren zijn breed-elliptisch en groen van kleur. Er worden 4 planten per strekkende meter geplant wanneer een haag wordt aangelegd.

CARPINUS BETULUS
‘FASTIGIATA’
Slanke haagbeuk

Een slanke haag met een prachtig wintersilhouet. Gebruik deze cultivar voor het maken van hogere hagen vanaf 2 meter. Hagen korter dan 150 cm worden snel kaal onderaan wanneer deze variëteit gebruikt wordt.

CARPINUS BETULUS
'LUCAS'

Een schitterende, gezond groeiende, geënte haagbeuk waarvan het rosse blad in de winter ietwat op de boom blijft! Ook gedurende het jaar is het blad altijd donkergroen van kleur. Deze variëteit combineert het gezond groeien van de haagbeuk en het behoud van het rosse blad van de beuk! Zeer geschikt voor het maken van ' hoge hagen' (niet voor lage hagen). Je plant er dan 3 per strekkende meter.

Beukenhaag

FAGUS SYLVATICA
Groene beuk

Een matig groeiende beuk met groene, breed-elliptische bladeren die in de winter verdord op de plant blijven. Deze beuk is ook geschikt voor de schaduw. Er worden 5 planten per strekkende meter geplant wanneer een haag wordt aangelegd. Scheren gebeurt eenmaal rond pasen en eenmaal eind juni. Geen compost mengen in de plantput (wortels verbranden erg snel!).

FAGUS SYLVATICA
Geveerde groene beuk

Deze planten worden in de opkweek gestokt en op afstand gekweekt waardoor ze 'recht' en van 'onder tot boven' vertakt zijn. Een matig groeiende beuk met groene, breed-elliptische bladeren die in de winter verdord aan de plant blijven. U plant 4 stuks per meter voor het aanleggen van een haag. Scheren rond Pasen en einde juni. Geen compost mengen in de plantput (wortels verbranden erg snel!).

FAGUS SYLVATICA
‘ATROPUNICEA’
Rode beuk

Een matig groeiende beuk met met rode, elliptische, blinkende bladeren, die in de winter verdord op de plant blijven. Deze beuk is ook geschikt voor de schaduw. Er worden 4 - 6 planten per strekkende meter geplaatst wanneer een haag wordt aangelegd. Scheren gebeurt eenmaal rond Pasen en eenmaal eind juni. Best planten in een humusrijke, niet te droge grond. Binnen deze variëteit beschikken we over voorgeschoren, zware planten van een hoge kwaliteit. Wanneer je vertrekt van zulk materiaal is de haag op zeer korte tijd goed gevormd en dicht.

FAGUS SYLVATICA
'PURPUREA'
Rode Beuk

Een matig groeiende, waardevolle haagplant met rode, breed-elliptische bladeren die 's winters verdord op de plant blijven. Deze boom is ook geschikt voor de schaduw.  5 planten per strekkende meter geplant wanneer een haag wordt aangelegd. Scheren gebeurt eenmaal rond Pasen en eenmaal einde juni. Geen compost mengen in de plantput (wortels verbranden eg snel!). 

FAGUS SYLVATICA
'PURPUREA'
Geveerde rode beuk

Deze planten worden in de opkweek gestokt en op afstand gekweekt waardoor ze 'recht' en van 'onder tot boven' vertakt zijn. Een matig groeiende, waardevolle haagplant met rode, breed-elliptische bladeren die 's winters verdord op de plant blijven. 4 planten per strekkende meter wanneer een haag wordt aangeplant. Scheren rond Pasen en einde juni. Geen compost in de plantput!

Overige Haagplanten

ACER CAMPESTRE
Veldesdoorn, Spaanse aak

Een matig groeiende esdoorn die goed kan gesnoeid worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde bladeren en twijgen die later groen verkleuren. In de herfst verkleuren de bladeren heldergeel. Deze cultivar groeit goed zelfs in de schaduw.  Er worden 5 planten per strekkende meter geplant voor vormen van een haag.

BERBERIS THUNBERGII
‘ATROPURPUREA NANA’
Zuurbes

Een traag groeiende Berberis, met bruinrode blaadjes. In het voorjaar kan deze cultivar gemakkelijk worden gesnoeid daar hij weinig doornen bezit. Dit plantje is geschikt voor de rotstuin, als solitair of  voor het vormen van kleine haagjes. Het is meteen ook één van de enige planten die een rode bladkleur heeft. Oppassen voor het stekelige snoeihout!  Voor het maken van een haagje: 4 per strekkende meter.

BERBERIS THUNBERGII
‘ATROPURPUREA’
Japanse zuurbes

Als Berberis thunbergii doch met prachtige donkerrode bladeren. Eén van de weinige soorten met rood loof gedurende gans het jaar. Plant er 4 tot 5 per meter voor het vormen van een haag. Opgepast voor het stekende snoeihout!

BUXUS SEMPERVIRENS
Palmlelie

Een wintergroene struik met groene, leerachtige blaadjes. In het voorjaar verschijnen er onopvallende, witte bloempjes die de geur van honing bezitten. Palm kan in alle mogelijke vormen worden geschoren het jaar rond. Voor het vormen van een haag is deze soort uitermate geschikt. Plant er 3 tot 8 per strekkende meter volgens de grootte van de planten.

BUXUS SEMPERVIRENS
‘ROTUNDIFOLIA’
Palm

Een struik met groene, leerachtige blaadjes. In het voorjaar verschijnen er onopvallende witte bloempjes die de geur van honing bezitten. Als Buxus sempervirens doch grover van blad en structuur, sneller groeiend. Ideaal voor het maken van hogere hagen. Je plant er dan 3 tot 5 per strekkende meter.

BUXUS SEMPERVIRENS
‘SUFFRUTICOSA’

Een struik met groene, leerachtige blaadjes. In het voorjaar verschijnen er onopvallende witte bloempjes die de geur van honing bezitten.
Als Buxus sempervirens doch zeer traag groeiende struik met zeer fijne, groene blaadjes. Goed te gebruiken voor het maken van kleine haagjes en goed te scheren in verschillende vormen.

CORNUS MAS
Gele kornoelje

Een matig groeiende, kleine, bladverliezende boom of hoge struik met groene bladeren. De bloemen verschijnen in februari-maart voor de bladeren. Ze zijn geel en staan in bundeltjes bij elkaar. De vruchten kan je terug vinden in de herfst. Ze zijn rood en eetbaar. Deze planten kunnen worden gebruikt om een sterke, robuuste haag te vormen. Je plant dan 3 tot 5 stuks per strekkende meter.

COTONEASTER FRANCHETTI

Een matig groeiende, half groen blijvende heester met sierlijk overhangende twijgen. Deze variëteit heeft witroze bloempjes in juni en deze worden gevolgd door oranjerode bessen. De bladeren zijn grijsgroen en aan de onderzijde grijs van kleur. Deze soort wordt wel eens als haagplant aangewend (3/m). Kan goed geschoren worden.

CRATAEGUS MONOGYNA
Eenstijlige meidoorn

Een hoge struik met diep gelobde, groene bladeren en witte bloemen in mei. De bloemen worden gevolgd door kleine rode vruchten. Er worden 5 planten per strekkende meter geplant wanneer een haag wordt aangelegd. Scheren gebeurt best in de maanden mei en juni. Deze van oudsher gekende meidoornhagen stellen weinig eisen aan grond en standplaats.

CUPRESSOCYPARIS LEYLANDII
‘CASTLEWELLAN GOLD’

Een slanke, snelgroeiende, goudgele conifeer die als haag of als zichtbreker kan worden gebruikt. Plant om de 50-60 cm voor het maken van een haag.

CUPRESSOCYPARIS LEYLANDII

Een overbekende, zeer snel groeiende conifeer met groen loof die gemakkelijk 50 cm tot 1 meter per jaar kan groeien.  Plant om de 50-60 cm voor het maken van een haag.

ELAEAGNUS EBBINGEI
Olijfwilg

Een matig groeiende, bladhoudende plant die hoog opgroeit en die mooie, blinkend groene, breed-elliptische bladeren bezit met een zilverwitte onderkant. Het is een zeer gezond en sterk groeiende soort die ook in de schaduw gedijt en uitstekend is geschikt om afscherming te bieden. 2-4 planten per meter voor het maken van een haag.

ILEX ALTACLERENSIS
‘CAMELLIIFOLIA’
Hulst

Een matig groeiende struik met purpergetinte, jonge scheuten en grote, langwerpige, glanzende, donkergroene bladeren meestal met een gave rand. In de herfst zijn er soms rode bessen aanwezig. Om bessen te bekomen moet er een ‘mannelijke’ Ilex-variëteit worden bijgeplant (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’). Je plant er 2 tot 4 per meter (afhankelijk van de grootte)  voor het maken van een haag.

ILEX ALTACLERENSIS
‘GOLDEN KING’
Hulst

Een matig groeiende struik met grote, langwerpige, soms stekelige, donkergroene bladeren die in het midden grijsgroen zijn bespikkeld en die een mooie, heldergele rand bezitten. Na de bloei: rode bessen. Om bessen te bekomen moet er een ‘mannelijke’ ilex-variëteit worden bijgeplant (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’). Je plant er 2 tot 4 per strekkende meter voor het maken van een haag.

ILEX AQUIFOLIUM
‘ALASKA’

Een matig groeiende struik met zeer erg stekelige bladeren. Er verschijnen rode bessen vanaf september en die blijven gans de winter aan de struik. Voor de bestuiving en dus het verkrijgen van die bessen is het nodig meerdere planten bij elkaar te zetten. Je plant er 2 tot 4 per strekkende meter voor het maken van een haag.

ILEX AQUIFOLIUM
‘GOLDEN VAN TOL’
Hulst

Een matig groeiende struik met paarsgroene, jonge scheuten. De bladeren zijn ovaal, stekelig, geplooid, donkergroen en hebben onregelmatige gele randen. Deze soort is zelfbestuivend. Er verschijnen dus bessen zonder een andere in de buurt. Ook deze soort kan gebruikt worden voor het maken van een haag. Je plant er dan 2 tot 4 per strekkende meter.

ILEX AQUIFOLIUM
‘J.C. VAN TOL’
Hulst

Een matig groeiende, bladhoudende heester met glanzend groene bladeren en weinig stekels. Vanaf september verschijnen de grote, oranje-rode bessen. Deze soort is zelfbestuivend. Door kruisbestuiving gaan er echter wel meer en mooiere bessen verschijnen. Een mooie soort voor het maken van robuuste, wintergroene hagen (2 à 5pl/m afhankelijk van de grootte).

ILEX AQUIFOLIUM
‘PYRAMIDALIS’
Hulst

Een matig groeiende, bladhoudende struik met groene bladeren die niet erg zijn gestekeld. In de herfst zijn er een overvloed aan rode bessen aanwezig. Deze soort is zelfbestuivend. Door kruisbestuiving gaan er echter wel meer en mooiere bessen verschijnen. Mooie soort voor het maken van robuuste, grote hagen (2 tot 3 planten per strekkende meter).

ILEX AQUIFOLIUM
‘AUREA MARGINATA’
Hulst

Een matig groeiende struik met mooie, groene bladeren die prachtig goudgeel zijn gerand. Om bessen te bekomen moet er een ‘mannelijke’ Ilex-variëteit worden bijgeplant (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’ of Ilex aq. ‘Ferox Argentea’ of ...). De bessen zijn rood van kleur. Ook deze soort kan gebruikt worden voor het maken van een haag. Je plant er dan 2 tot 4 per strekkende meter.

ILEX AQUIFOLIUM
Hulst

Een matig groeiende struik met blinkende, groene bladeren. De bladrand is erg stekelig. Rode bessen vanaf september. Voor de bestuiving (bessen) is het nodig meerdere planten bij elkaar te zetten. Deze soort kan goed droogte en schaduw verdragen. Voor het maken van een haag: 3-4 pl/m. Eveneens goed langs bosranden en schaduwrijke plaatsen. 

ILEX CRENATA
‘GREEN HEDGE’

Deze soort gelijkt op Ilex crenata doch de bladeren zijn frisser groen van kleur. ‘Green Hedge’ is uitermate geschikt voor het vormen van een groenblijvende haag die wat sneller groeit en goed kan worden geschoren. Plant 2-4 stuks per strekkende meter (afhankelijk van de grootte). Deze plant is ook zeer geschikt om in 'blok' te planten.

ILEX CRENATA
‘CONVEXA’
Chinese hulst

Een matig groeiende, bladhoudende struik met kleine, glanzend lichtgroene blaadjes en onopvallende, kleine bloempjes in het voorjaar die worden gevolgd door zwarte bessen. Het is een zeer goede plant die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Goede haagplant. Plant 2-4 stuks per strekkende meter (afhankelijk van de grootte). Deze plant is ook zeer geschikt om in 'blok' te planten.

ILEX CRENATA
‘GOLDEN GEM’
Geelbladige Chinese hulst

Een traag groeiende struik met goudgele, kleine blaadjes. Voor het vormen van een kleinere haag worden er best 3-5 planten per meter geplaatst.

ILEX CRENATA

Deze soort gelijkt op Ilex crenata doch de bladeren zijn frisser groen van kleur. ‘Green Hedge’ is uitermate geschikt voor het vormen van een haag die wat sneller groeit en goed kan worden geschoren. Plant er 4 per strekkende meter voor het vormen van een haag.

ILEX MAXIMOWICZIANA VAR KANEHIRAE
Chinese hulst

Een zeer goede, bladhoudende, trager groeiende struik tot 250 cm hoog met langwerpige, glimmend donkergroene bladeren. Het is een zeer goede plant die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Een prachtige haagplant. Plant 2-4 stuks per strekkende meter (afhankelijk van de grootte). Deze plant is ook zeer geschikt om in 'blok' te planten.

ILEX MESERVEAE
‘BLUE ANGEL’
Amerikaanse Hulst

Een dichte, matig groeiende, bladhoudende struik met zeer donker blauwgroen, glanzende bladeren. De jonge twijgen zijn opvallend mooi blauwachtig gekleurd. In de herfst en in de winter mooie, rode bessen. Er moet dan wel een mannelijke variëteit in de buurt aangeplant worden (bv. Ilex m. 'Blue Prince' of andere). Voor het maken van een haag: 2 à 4 /m (volgens de grootte).

ILEX MESERVEAE
’BLUE PRINCE’
Amerikaanse Hulst

Een matig groeiende, bladhoudende struik met donker blauwgroene bladeren en paarsblauwe jonge twijgen. Er verschijnen op deze plant geen bessen daar hij enkel mannelijke bloemen voortbrengt. Een zeer winterharde, mooie soort die zich gemakkelijk laat snoeien en daardoor bijzonder geschikt is voor gebruik als haag of zichtbreker (3 à 4 planten /m).

ILEX MESERVEAE
‘BLUE PRINCESS’
Amerikaanse hulst

Een matig groeiende struik met donker blauwgroene bladeren en paarsblauwe jonge twijgen. De rode vruchten verschijnen talrijk vanaf september en blijven gedurende de winter aan de struik. Niet zelfbestuivend. Om bessen te verkrijgen, best samen met ‘Blue Prince’ planten. Schitterende, robuuste haagplant die goed snoeibaar is!  Plant er 2-4 per strekkende meter (afhankelijk van de grootte).

ILEX MESERVEAE
’BLUE STALLION’
Amerikaanse hulst

Een matig groeiende, bladhoudende struik met donker blauwgroene bladeren en paarsblauwe jonge twijgen. Geen bessen (mannelijk) . Een zeer winterharde, mooie soort die zich gemakkelijk laat snoeien en daardoor bijzonder geschikt is voor gebruik als haag of zichtbreker. De snelst groeiende van de blauwe hulsten! Plant 2-4 stuks per strekkende meter (afhankelijk van de grootte).

LIGUSTER VULGARE
Gewone liguster

Een matig groeiend, bladverliezende winterharde liguster met groene, elliptische blaadjes en witte, fel ruikende bloemen in 8 cm lange pluimen van augustus tot september. De bloemen worden gevolgd door zwarte bessen. Voor het maken van een haag: 5 planten per strekkende meter.

LIGUSTRUM JAPONICUM
'TEXANUM'

Een schitterende, opgaande struik met glimmende, groene, leerachtige bladeren. In augustus verschijnen er witte, lekker ruikende bloempluimen gevolgd door zwarte vruchtjes. Prachtig snijgroen voor bloemschikkers. Voor het maken van een haag plant je er 3 tot 4 per strekkende meter.

LIGUSTRUM OVALIFOLIUM
Groene liguster

Een matig groeiende, half wintergroene liguster met kleine, elliptische, groene blaadjes. Deze soort kan goed worden gesnoeid en groeit goed op elke tuingrond. In juni-juli verschijnen er witte, welruikende bloempluimen. Voor het vormen van een haag kan je er best 5 per strekkende meter planten. Scheren kan gans het jaar door maar best in mei-juni.

LIGUSTRUM OVALIFOLIUM
‘ARGENTEUM’
Bonte haagliguster

Een matig groeiende, half wintergroene liguster met kleine, elliptische, grijzige blaadjes die met wit zijn omrand. Deze soort kan goed worden gesnoeid en groeit goed op elke tuingrond. In juni verschijnen er welruikende witte bloempluimen. Voor het vormen van een haag: 4-5 pl/m.

LIGUSTRUM OVALIFOLIUM
‘AUREUM’
Bonte haagliguster

Een matig groeiende, half wintergroene liguster met kleine, elliptische, groene blaadjes die met geel zijn omrand of gevlekt. Deze soort kan goed worden gesnoeid en groeit goed op elke tuingrond. In juni verschijnen er witte, welruikende bloempluimen. Voor het vormen van een haag kan je er best 5 per strekkende meter planten. Scheren: mei-juni.

LIGUSTRUM SINENSE

Een mooie, bossige struik met prachtig, fijn gestructureerd, frisgroen loof. In juli verschijnen er welruikende bloempluimen. Deze soort kan perfect worden aangewend om een haag (3-5/m) te vormen maar eveneens als solitair staat zij zeer mooi. Half wintergroene hagen die vroeger (en nog steeds) veelvuldig werden aangeplant.

LIGUSTRUM VULGARE
‘LODENSE’

Een bladverliezende ligustrum die niet hoog groeit (tot 150 cm) en zodoende goed gebruikt kan worden voor het maken van halfhoge hagen (4 per/m). Daar deze soort mooi uitstruikt is hij vooral bijzonder geschikt voor het knippen in volumes (bollen, blokken, wolken...).

LIGUSTRUM VULGARE
‘ATROVIRENS’

Een bladverliezende ligustrum! Hagen die vroeger (en nog steeds) veelvuldig werden aangeplant. Snoei of scheer ze niet te intensief zodat de bloempluimen en de daaropvolgende bessen kunnen verschijnen. Bij zeer strenge vorst kan deze ligustrum een stuk invriezen. 5 planten/m voor het maken van een haag.

 

LONICERA NITIDA
‘ELEGANT’

Een matig groeiende, bladhoudende struik met kleine, frisgroene blaadjes en onopvallende bloempjes die worden gevolgd door zwarte bessen. Het is een zeer gezond groeiende variëteit die weinig eisen stelt aan  grond en standplaats . Voor het maken van een kleine haag: 3 à 5 planten per strekkende meter.

OSMANTHUS BURKWOODII

Een schitterende, dichte struik met 2-4 cm groene, leerachtige, breed-elliptische bladeren. De witte bloemen met subtiele geur verschijnen in bundels vanaf mei. Snoeien kan te allen tijde. Een schitterende, niet zo snel groeiende haag- en vormplant. Je plant er 2 tot 4 per strekkende meter voor het maken van haag (volgens de grootte).

OSMANTHUS HETEROPHYLLUS

Een matig groeiende, tot 2 meter hoge, bladhoudende struik met groene lederachtige, op hulst gelijkende, stekelige bladeren. De okselstandige, kleine witte bloempjes verschijnen in september-oktober. Deze soort groeit op elke tuingrond en laat zich in alle vormen snoeien. Een schitterende, niet zo snel groeiende haagplant (afhankelijk van de grootte: 2 tot 4 per strekkende meter).

PRUNUS LAUROCERASUS
‘OTTO LUYKEN’
Laurier

Een brede, traag groeiende, bladhoudende laurier tot 1 meter hoog met donkergroene, langwerpige, lancetvormige bladeren. De plant is winterhard en is vrij compact groeiend. In mei en september verschijnen er vele, opstaande, lange trossen van witte bloempjes. Ideaal voor het vormen van een kleine haag (3 tot 4 planten per strekkende meter).

PRUNUS LAUROCERASUS
‘CAUCASICA’
Laurier

Een opgaande struik tot 3 meter met langwerpige, glanzend, lange, heldergroene bladeren en witte bloemtrossen. Deze soort groeit op elke tuingrond en laat zich in alle vormen snoeien. Als haag plant je 2 stuks per strekkende meter.

PRUNUS LAUROCERASUS
‘REYNVAANII’
Laurier

Een matig groeiende, dichte struik met smalle elliptische, dofgroene bladeren en witte bloemen. Deze planten zijn geschikt voor het maken van hagen en  zichtbrekers. Ze zijn goed winterhard. Zoals de gewone laurier (P. L. ‘Rotundifolia’) doch donkerder groen van kleur, slanker van groei en beter bestand tegen de vorst. Plant 2 tot 3 stuks per strekkende meter voor het maken van een haag. Een aanrader.

PRUNUS LAUROCERASUS
‘ROTUNDIFOLIA’
Kerslaurier, Paplaurier

Een snelgroeiende, overbekende, brede struik met breed-elliptische, omgekeerd-eironde, lichtgroene bladeren. Deze soort kan worden gebruikt voor het vormen van een haag of windscherm, daar snoeien geen enkel probleem is. In strenge winters kan deze plant een stukje invriezen! Plant 2 stuks per strekkende meter voor het maken van een haag.

PRUNUS LAUROCERASUS
'VAN NES'

Een laurier met breed opgaande groeiwijze en donkergroene, elliptische bladeren. Deze variëteit bereikt een hoogte van +/- 125 cm en kan zodoende gebruikt worden voor het maken van een kleine haag, vakbeplanting,.solitair... 'Van Nes' bloeit met witte, opstaande trossen.

PRUNUS LUSITANICA
Portugese laurier

Een dichte, brede, opgaande, matig groeiende struik met smalle, breed-elliptische, heldergroene bladeren en witte bloemen in lange, opstaande trossen vanaf juni. Deze soort stelt weinig eisen aan grond en standplaats (niet nat). Een schitterende groenblijvende struik die in haagvorm wordt geplant (2-3 stuks per meter) maar ook erg mooi is in om 'wolken' en 'blokken' te vormen.

PRUNUS LUSITANICA
‘ANGUSTIFOLIA’
Portugese laurier

Een dichte, brede, opgaande, matig groeiende struik met smalle, breed-elliptische, heldergroene bladeren en witte bloemen in lange, opstaande trossen vanaf juni. Beter tegen de vorst bestand dan de soort. Een schitterende groenblijvende struik die in haagvorm wordt geplant (2-3 stuks per meter) maar ook erg mooi is in om 'wolken' en 'blokken' te vormen. Zorg dat de plant niet te nat staat.

SYMPHORICARPOS ALBUS
‘WHITE HEDGE’
Sneeuwbes

Een matig groeiende, brede, opgaande  struik met rond elliptische, groene bladeren en zuiver witte bessen gedurende de zomer tot november. Een variëteit die geschikt is voor het vormen van wat informele heggen. Je plant er dan 3 tot 5 per strekkende meter (afhankelijk van de grootte).

TAXUS BACCATA
Venijnboom

De allerbeste conifeer die goed kan worden gebruikt om hagen te vormen. Scheren is geen enkel probleem. Taxus is een zeer sterke haagplant die weinig onderhevig is aan ziekten en die zelfs in de schaduw goed gedijt. Het loof is mooi groen. Als kleine plant: 5 stuks per meter, als kluitplanten: 2-4 stuks per meter volgens de grootte.

TAXUS BACCATA
‘ERECTA’
Venijnboom

Een matig groeiende conifeer die goed kan worden gebruikt om hagen te vormen. Taxus is een zeer sterke haagplant (2-5 per meter) die weinig onderhevig is aan ziekten. Het loof is intens donkergroen. Deze taxus groeit slank. Als haagplant is hij waardevol. Het enige verschil met Taxus baccata is dat deze planten uniformer van vorm zijn, intenser groen van kleur en ietwat slanker opgroeien.

TAXUS BACCATA
‘FASTIGIATA’
Slanke Venijnboom

Een slank en matig groeiende variëteit met donkergroen loof. Deze venijnboom is een uitermate sterke plant en kan mooi als solitair worden gebruikt. Ook als slanke haagplant kan deze gebruikt worden. Je plant er dan 3 tot 5 per strekkende meter.

TAXUS BACCATA
‘FASTIGIATA AUREA’
Slanke gele venijnboom

Een slank en matig groeiende variëteit met geelgroen loof. Deze venijnboom is een uitermate sterke plant en kan mooi als solitair worden gebruikt. Plant 3 tot 5 stuks per strekkende meter voor het maken van een haag.

THUJA OCCIDENTALIS
‘BRABANT’
Reuzenlevensboom

Een matig groeiende, dichte, frisgroene, piramidale conifeer die goed en gezond groeit. Na Taxus verkiezen wij de verschillende vormen van de reuzenlevensboom voor het vormen van een wintergroene haag. Ze gedijen ook op iets nattere gronden maar ze blijven vooral hun sierwaarde goed behouden. Ze groeien gezond en snel, en kunnen zeer goed geschoren worden. Plant om de 60 cm.

THUJA OCCIDENTALIS
‘SMARAGD’

Een traag groeiende conifeer met dichte, piramidaalvormig gedrongen groei. Je kan er zeer mooie, dichte hagen mee vormen. Het loof is frisgroen. Een prachtige, traag groeiende, zeer dichte variëteit. Plant om de 50 cm voor het vormen van een haag.

THUJA PLICATA
‘ATROVIRENS’
Reuzenlevensboom

Een gezond en slank groeiende Thuja die als zichtbreker of windscherm kan worden gebruikt. Het loof is blinkend groen van kleur in de zomer en in de winter. Het snoeien van deze planten is geen enkel probleem. Het is een snelgroeiende variëteit die een frisse geur afgeeft. Plant om de 50 tot 60 cm voor het vormen van een haag.

THUJA PLICATA
‘EXCELSA’
Levensboom

Een snelgroeiende conifeer met een gezonde en een iets lossere, grovere groei dan de ‘Plicata’. Het loof is eveneens iets grover dan dit van de ‘Plicata’ en iets minder blinkend groen. Plant om de 50 tot 60 cm voor het vormen van een haag.

THUJA PLICATA
‘ZEBRINA’
Levensboom

Deze snelgroeiende variëteit heeft lichtgroen loof met geelgroene strepen. Het is een losse, goede en gezond groeiende groeier. Plant om de 50 tot 60 cm voor het vormen van een haag.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...