Appels: rassen, bestuiving, groeiwijze

Belangrijke weetjes over appelrassen, hun bestuiving en hun groeiwijze.

Bijna alle geteelde appelrassen groeien niet goed op hun eigen wortels. Daarom worden goede appelrassen geënt op onderstammen die veelal afkomstig zijn van wilde soorten. De meeste appelrassen geven veel en mooie vruchten, wanneer hun bloemen bestoven zijn met het stuifmeel van andere appelbomen. De opbrengst van de appels is beter als ze bestoven worden door vreemd stuifmeel, daarom kies je best voor een combinatie van verschillende rassen.

De appelsoorten die je bij ons kan vinden zijn onder andere; Alkmene, Belle De Boskoop, Bolero, Court Pendu, Cox's Orange Pippin, Cwastresse Double, Double Bellefleur, Elstar, Eysdener Klumpke, Gloster... Voor meer appelsoorten kan je in onze online catalogus terecht.

Wij bieden appelrassen aan in struik, halfstam (1,25 m) en hoogstam (2 m). Ook hebben we appelrassen in leivormen zoals palmet, geleid op halfstam en op hoogstam, dubbele U-vorm en U-vorm. Hiervoor verwijzen wij je door naar de pagina 'Fruitbomen als leiboom'.

Fruitbomen snoeien

Fruitbomen snoeien

Ga terug

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...