Klimplanten

ARISTOLOCHIA MACROPHYLLA
Duitse pijp

Een snelgroeiende, bladverliezende slingerplant met grote, frisgroene, hartvormige bladeren. De pijpvormige, onopvallende, geelbruine bloemen verschijnen in mei-juni. Door zijn speciale bladvorm, bladkleur en mooie bloemvorm is het een zeer decoratieve klimplant.

Lees meer...

CAMPSIS RADICANS
‘FLAVA’ (=’YELLOW TRUMPET’)
Trompetklimmer

Een matig groeiende klimplant (8-10m) met groene, oneven geveerde bladeren en vanaf augustus gele, trompetvormige bloemen. Deze soort bloeit best op een zonnige standplaats. Zoals klimop heeft deze soort ook hechtworteltjes. Deze kunnen echter nooit het grote gewicht van deze klimmer steunen. Daarom is het aanbinden en leiden dikwijls noodzakelijk.

Lees meer...

CAMPSIS TAGLIABLUANA
‘MADAME GALEN’
Trompetklimmer

Een matig groeiende klimplant (8-10m) met groene, oneven geveerde bladeren en vanaf augustus zalmrode bloemen. Deze soort bloeit best op een zonnige standplaats. Zoals klimop heeft deze soort ook hechtworteltjes. Deze kunnen echter nooit het grote gewicht van deze klimmer steunen. Daarom is het aanbinden en leiden dikwijls noodzakelijk.

Lees meer...

CELASTRUS SCANDENS
Boomwingerd

Een zeer snel groeiende, hoge slingerplant met groene ovale bladeren. ‘s Zomers bloeien de piepkleine, groenige bloemen in kleine trosjes in de bladoksels. Ze worden gevolgd door trossen van bolronde vruchten die openspringen en zodoende de oranje binnenkant en de rode zaadjes laten zien.

Lees meer...

CLEMATIS
‘ARABELLA’

Deze bosrank met blauwe bloemen bloeit uitermate lang (van juni tot oktober). Hij is ook beter dan de andere variëteiten bestand tegen de clematis-verwelkingsziekte. 

Lees meer...

CLEMATIS
‘DR. RUPPEL’
Bosrank

Een matig groeiende bosrank met helder paarsrode, gestreepte bloemen in mei-juni.

Lees meer...

CLEMATIS
‘ERNEST MARKHAM’
Bosrank

Een matig groeiende bosrank tot 3 meter hoog met grote, magentarode bloemen van juli-oktober.

Lees meer...

CLEMATIS
‘ETOILE VIOLETTE’
Bosrank

Een bosrank tot 4 m hoog met violette, 5-10 cm grote bloemen met opvallende, crèmekleurige meeldraden van juni-sept. 

Lees meer...

CLEMATIS
‘GOLDEN TIARA’
Bosrank

Een schitterende bosrank tot 3 meter hoog met prachtige, helder gele, knikkende bloemen van juli-oktober. De bloemen worden gevolgd door een overvloed van opvallende zaadpluizen.

Lees meer...

CLEMATIS
‘HAGLEY HYBRID’
Bosrank

Een matig groeiende bosrank tot 3 meter hoog met middelgrote, mauveroze bloemen vanaf eind juni

Lees meer...

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...