Sierbomen

ACER BUERGERIANUM
Esdoorn

Een grote meerstammige struik tot kleine boom met drielobbige, 3-6 cm grote, groen bladeren. De herfstkleur is prachtig oranjegeel. Deze soort lijkt van loof wat op de japanse esdoorns. Acer buergerianum groeit echter gezonder.

ACER CAMPESTRE
Veldesdoorn, Spaanse aak

Een matig groeiende boom die goed gesnoeid en gevormd kan worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde, decoratieve bladeren en twijgen die later groen en naar de herfst heldergeel verkleuren. Deze cultivar groeit goed zelfs in de schaduw. In mei verschijnen er groenachtige bloemtuilen. Deze bomen zijn bij ons ook te verkrijgen in leivormen. De bomen werden hiertoe voorgeleid aan een frame. De veldesdoorn is een mooie boom met eigenaardige kurklijsten en grillig habitus.

ACER CAMPESTRE
‘CARNIVAL’
Veredelde veldesdoorn

Een op stam geënte struik die uitgroeit tot een zeer kleine boom met groene, drie- à vijflobbige bladeren met een roomwitte rand. De jonge bladeren zijn rood van kleur. Een schitterende, opvallende boom met bolvormige kruin die ook in kleine tuinen kan gebruikt worden. Deze soort laat zich gemakkelijk snoeien.

ACER CAMPESTRE
‘ELSRIJK’
Veredelde veldesdoorn

Een selectie uit Acer campestre. Door deze veredeling groeit hij egaler en gezonder dan Acer campestre. Het is een matig groeiende, middelgrote boom die goed gesnoeid kan worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde bladeren en twijgen die later groen verkleuren. In de herfst verkleuren de bladeren heldergeel.

ACER CAMPESTRE
‘NANUM’
‘Bol’-veldesdoorn

Een matig groeiende, bolvormige veldesdoorn met mooie, drie- tot vijflobbige, 3-7 cm grote, groene bladeren. Een waardevolle bolboom. In de winter als het blad van de boom is valt de mooi gestructureerde, fijne kruin op.

ACER CAMPESTRE
‘POSTELENS’
Veredelde veldesdoorn

Een op stam geënte struik die uitgroeit tot een zeer kleine boom met drie- à vijfobbige bladeren die in het voorjaar goudgeel kleuren en nadien een groengele kleur verkrij-gen. Deze cultivar is traag groeiend en verdraagt goed gesnoeid te worden.

ACER CAMPESTRE
‘PULVERULENTUM’
Veldesdoorn

Een compacte, kleine, matig groeiende struik die vaker breder is dan hoog (2-3 meter). Meestal wordt hij op een stam geënt en kan zo als kleine boom gebruikt worden. Het typische veldesdoornblad is geelwit gemarmerd. Een boompje dat donkere plaatsen in de tuin wat kan oplichten. Plant niet in de volle zon i.v.m. zonnebrand.

ACER CAMPESTRE
‘WILLIAM CALDWELL’
Veredelde veldesdoorn

Een prachtige slanke, kleine boom. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde, decoratieve bladeren en twijgen die later groen en naar de herfst helder-geel verkleuren. Door zijn strak zuilvormige is het een heel goede vernieuwing in het sortiment.

ACER CAPILLIPES
Slangenhuid esdoorn

Een matig groeiende boom of hoge struik waarvan de jonge bladeren karmijnrood kleuren. In een iets later stadium zijn de bladeren frisgroen van kleur. In de herfst ontstaan er dan prachtige herfsttinten. De groenachtige schors is met opvallende witte strepen getekend. Eén van de zogenoemde ‘Snake bark maples’.

ACER CAPPADOCICUM
‘RUBRUM’
Esdoorn

Een matig groeiende, opgaande boom waarvan de jonge bladeren bloedrood, later groen en in de herfst geel kleuren. De bladeren zijn vijf- à zevenlobbig met toegespitste lobben. Een boom die prachtig kleurt.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...