Sierbomen

ACER BUERGERIANUM
Esdoorn

Een grote meerstammige struik tot kleine boom met drielobbige, 3-6 cm grote, groen bladeren. De herfstkleur is prachtig oranjegeel. Deze soort lijkt van loof wat op de japanse esdoorns. Acer buergerianum groeit echter gezonder.

ACER CAMPESTRE
Veldesdoorn, Spaanse aak

Een matig groeiende boom die goed gesnoeid en gevormd kan worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde, decoratieve bladeren en twijgen die later groen en naar de herfst heldergeel verkleuren. Deze cultivar groeit goed zelfs in de schaduw. In mei verschijnen er groenachtige bloemtuilen. Deze bomen zijn bij ons ook te verkrijgen in leivormen. De bomen werden hiertoe voorgeleid aan een frame. De veldesdoorn is een mooie boom met eigenaardige kurklijsten en grillig habitus.

ACER CAMPESTRE
‘POSTELENS’
Veredelde veldesdoorn

Een op stam geënte struik die uitgroeit tot een zeer kleine boom met drie- à vijfobbige bladeren die in het voorjaar goudgeel kleuren en nadien een groengele kleur verkrij-gen. Deze cultivar is traag groeiend en verdraagt goed gesnoeid te worden.

ACER CAMPESTRE
‘PULVERULENTUM’
Veldesdoorn

Een compacte, kleine, matig groeiende struik die vaker breder is dan hoog (2-3 meter). Meestal wordt hij op een stam geënt en kan zo als kleine boom gebruikt worden. Het typische veldesdoornblad is geelwit gemarmerd. Een boompje dat donkere plaatsen in de tuin wat kan oplichten. Plant niet in de volle zon i.v.m. zonnebrand.

ACER GRISEUM
Esdoorn

Een matig groeiende boom of hoge struik met opvallende, afschilferende oranjebruine schors. De donkergroene bladeren bestaan uit drie blaadjes en verkleuren in de herfst rood en oranje. Een prachtige boom, ook voor kleinere tuinen. Deze boom kan zelfs wat vochtigheid verdragen.

ACER NEGUNDO
Vederesdoorn

Een matig groeiende, grote boom met een geveerd blad bestaande uit 3 à 5 frisgroene, spitse blaadjes. De twijgen van de boom zijn prachtig groen gekleurd. De bladeren verkleuren geel in de herfst. Het zaad blijft langdurig aan de boom hangen. Het is een boom die niet verdraagt in de schaduw geplant te worden.

ACER NEGUNDO
‘FLAMINGO’
Vederesdoorn

Deze variëteit heeft lange, spitse, groen met geel gevlekte, samengestelde bladeren. Het jonge schot is opvallend lichtroze getint. De twijgen hebben een groene kleur zodat de gele vlekken in de groene bladeren goed uitkomen. Een eerder kleine boom die goed in kleine tuinen verwerkt kan worden. Takken met groene bladeren verwijderen.

ACER NEGUNDO
‘VARIEGATUM’
Vederesdoorn

Een matig groeiende, kleine boom. Deze variëteit heeft lange, spitse, groen met wit gerande en wit gevlekte, samengestelde bladeren. De twijgen hebben een groene kleur zodat de gele vlekken in de groene bladeren goed uitkomen. Een eerder kleine boom die goed in kleine tuinen verwerkt kan worden. Takken met groene bladeren verwijderen.

ACER TATARICUM SUBSP. GINNALA

Een matig groeiende, kleine boom of grote struik met een open groeiwijze. De bladeren zijn diep ingesneden van vorm en donkergroen van kleur. In de herfst kleuren de bladeren prachtig rood en oranjegeel. Een boom voor kleine tuinen met adembenemende herfstverkleuringen.

ALNUS CORDATA
Italiaanse els

Een matig groeiende, kleine boom met een hartvormig groen blad. Deze els stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...