Sierbomen

CATALPA BIGNONIOIDES
Trompetboom

Een matig tot snel groeiende boom met grote, frisgroene bladeren. Deze soort verdraagt het om goed gesnoeid te worden. In juni-juli verschijnen er witte, opstaande bloempluimen die gevolgd worden door de zeer opvallende lange, boonachtige vruchten.

CATALPA BIGNONIOIDES
‘AUREA’
Gele trompetboom

Een matig groeiende boom met ronde kruin. De grote, hartvormige bladeren zijn prachtig goudgeel uitlopend, later tot groengeel verkleurend. In juni-juli verschijnen er witte, opstaande bloempluimen die gevolgd worden door de zeer opvallende lange, boonachtige vruchten.

CERCIDIPHYLLUM JAPONICUM
Katsuraboom

Een hoge, snelgroeiende struik of kleine boom met bijna niervormige, overstaande, groene bladeren die in het najaar mooi goudgeel of oranjeachtig verkleuren. De bloemen van deze soort zijn van geen betekenis. Deze plant best plaatsen op een beschutte plek daar hij wel eens te lijden heeft van lentevorst.

CERCIS CANADENSIS
Amerikaanse judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of kleine boom.  Tijdens het voorjaar verschijnen de prachtig gevormde, grote, groene, bijna ronde bladeren en de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen.  In de late zomer verschijnen er dan lange, paarsachtige rode peulen. Deze soort zou meer winterhard zijn dan zijn bekende Cercis siliquastrum.

CERCIS CANADENSIS
‘FOREST PANSY’
Amerikaanse judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of kleine boom. Net voor het blad verschijnen de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen. De bladeren zijn rondachtig van vorm maar vooral schitterend, blinkend purperrood van kleur. Een echte topper in de tuin!

CERCIS SILIQUASTRUM
Judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of kleine boom.  Tijdens het voorjaar verschijnen de prachtig gevormde, groene, bijna ronde bladeren en de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen.  In de late zomer verschijnen er dan lange, paarsachtige rode peulen.

CERCIS SILIQUASTRUM
‘ALBA’
Judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of meerstammige kleine boom of kleine boom. Net voor het verschijnen van het blad ontspruiten er in trossen hangende, vlinderbloemige, witte bloemen. Deze worden dan in de late zomer gevolgd door lange, bruine peulen. Net na de bloem verschijnen dan ook de prachtig gevormde, groene, bijna ronde bladeren. Cercis gedijt best op een zonnige, warme plaats. 

CLADRASTIS KENTUKEA
Amerikaans geelhout

Een weinig voorkomende, matig groeiende boom of struik met een groot, geveerd, samengesteld, groen blad dat in de herfst prachtig geel verkleurt. In de zomer verschijnen er trossen van vlinderbloemige, geurende, geelgevlekte bloemen.

CORNUS CONTROVERSA
Reuzenkornoelje

Een matig groeiende hoge struik of kleine boom. In de zomer verschijnen kleine, stervormige, witte bloempjes in tuilen gevolgd door zwarte vruchtjes. De bladeren zijn ovaal spitsvormig en felgroen. De bladeren kleuren mooi roodpaars in het najaar. De takstand is uniek. Ze zijn mooi horizontaal, regelmatig ingeplant.

CORNUS CONTROVERSA
‘VARIEGATA’

Een grote, prachtige, matig groeiende grote struik of kleine boom. In de zomer verschijnen kleine, stervormige, witte bloempjes in tuilen gevolgd door zwarte vruchtjes. De bladeren zijn ovaal spitsvormig van vorm en groenwit van kleur (mooie opvallend witte rand). De bladeren kleuren mooi roodpaars in het najaar. De takstand is uniek. Ze zijn mooi horizontaal, regelmatig ingeplant.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...