Sierbomen

CORNUS MAS
Gele kornoelje

Een matig groeiende, hoge struik of kleine boom met groene bladeren. De bloemen verschijnen in februari-maart voor de bladeren. Ze zijn geel en staan in bundeltjes bij elkaar. Bij oudere planten worden de bloemen gevolgd door prachtige vruchten in het najaar. Ze zijn mooi rood en eetbaar!

CORNUS MAS
‘VARIEGATA’
Kornoelje

Een matig groeiende hoge struik of kleine boom  met prachtige groene, wit gerande bladeren. De bloemen verschijnen in februari-maart voor de bladeren. Ze zijn geel en staan in bundeltjes bij elkaar. De vruchten kan je terug vinden in het najaar. Ze zijn rood en eetbaar en vallen op tegen dat groen blad. Een topper!

CORYLUS AVELLANA
‘WEBB’ S PRIZE COB’
Hazelnoot

Een grootvruchtige hazelnoot die op de zeer decoratieve, kurkachtige stam van Corylus colurna werd geënt. De bladeren zijn groen van kleur, ovaal en getand van vorm. In de winterperiode zijn de prachtige, lange, mannelijke katjes zichtbaar. In het najaar verschijnen dan de hazelnoten. Toch is het een boom die in kleine tuinen goed kan worden gebruikt en heel wat sierwaarde heeft.

CRATAEGUS LAEVIGATA
‘AURORA’
Tweestijlige meidoorn

Een kleine boom met opgaande, compacte kroon die zich gemakkelijk laat snoeien. Mei-juni verschijnen er witte bloempjes in trossen die in het najaar gevolgd worden door grote, opvallende, ovoïde vruchten die tot diep in de winter aan de boom blijven.

CRATAEGUS LAEVIGATA
‘PAUL’S SCARLET’
Tweestijlige meidoorn

Een matig groeiende, kleine boom met in mei scharlakenrode, gevulde bloemen. De bladeren vallen in de winter af, zijn groen van kleur en zwak gelobd. De boom laat zich gemakkelijk snoeien en stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

FAGUS SYLVATICA
Groene beuk

Een matig groeiende, hoge struik of grote boom met groene, breed-elliptische bladeren. De boom is ook geschikt voor de schaduw en kan in alle vormen worden gesnoeid. Hij kan worden gebruikt als haagplant, windscherm,... Bij ons vindt U ook geleide beuken. Hiertoe werden ze aan een frame ingebonden. Ook grote, geschoren piramiden vindt U in het assortiment.

FAGUS SYLVATICA
‘ATROPUNICEA’
Rode beuk

Een overbekende, matig groeiende, zeer grote boom met rode, breed-elliptische bladeren. Deze breed uitgroeiende beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond die niet al te droog is. Net als de groene beuk kan ook deze worden gebruikt als haag, hoog windscherm, leiboom... Hij laat zich uitermate goed in vorm knippen.

LABURNUM ANAGYROIDES
Gouden regen

Een matig en groot groeiende struik of kleine boom met donkergroene, drietallige bladeren en met gele, op druiventros gelijkende bloemen van mei-juni. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond. 

LABURNUM WATERERI
‘VOSSII’
Gouden regen

Een matig groeiende boom met donkergroene, drietallige bladeren en met 30-40 cm lange, gele, op druiventros gelijkende bloemen van mei-juni. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond. De bloemen van deze variëteit zijn groter dan de gewone Laburnum anagyroides. Gouden regen groeit zeer goed maar niet op te natte gronden.

MAACKIA AMURENSIS

Een kleine boom die men zelden aantreft in België. De bladeren zijn donkergroen van kleur en bestaan uit 7 tot 11 blaadjes. In de zomer verschijnen er dichte, opstaande  pluimen met witte bloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...