Sierbomen

MAGNOLIA GRANDIFLORA
‘MARYLAND’

Deze selectie is een kruising tussen M. grandiflora en M. virginiana.  'Maryland' combineert de beste eigenschappen van de beide soorten: de wintergroenheid en de grote (crème)witte bloemen van Magnolia grandiflora, en de winterhardheid (tot – 20°C) en bloei op jonge leeftijd van Magnolia virginiana. In ons klimaat wordt deze magnolia eerder een grote en vrij brede struik(boom) (4 à 5 meter).

MAGNOLIA GRANDIFLORA
‘FERRUGINEA’

Magnolia grandiflora ‘Ferruginea’ is een opgaand type dat vrij compact groeit. Het wordt een kleine tot middelgrote, groenblijvende boom (5 à 6 meter). De onderkant van het blad heeft het typische bruine indumentum. De bloemen zijn (crème)wit van kleur en fijngeurend in de zomer. Deze magnolia wordt best aangeplant op een zonnige standplaats. Ze verdraagt goed de snoei, maar bloeit dan wel minder.

MAGNOLIA KOBUS
Beverboom

Een mooie, matig groeiende, kleine boom met stevige, groene bladeren en 10 cm lange, witte bloemen die op latere leeftijd juist voor het ontluiken van de bladeren verschijnen. Eigenlijk de enige beverboom die mooi als rechte boom opgroeit.

MALUS
‘ADIRONDACK’

Een opgaande dwergsierappel tot 3 meter hoog met ap-pelblad. In het voorjaar verschijnen de witte bloempjes (purperrood in de knop). In het najaar is dit sierappeltje overladen met kleine oranjerode vruchtjes die lang op de plant hangen. Een aanradertje.

MALUS
‘GOLDEN HORNET’
Sierappel

Een matig groeiende, stevige, kleine, opgaande boom (tot 6 meter) of hoge struik met matgroene bladeren (zoals die van een appelboom). De zeer licht witroze bloemen verschijnen in het voorjaar en worden in de herfst  gevolgd door mooie, ronde, diepgele, opvallende sierappeltjes in trossen van 3-4 bijeen. Ze blijven lang op de boom aanwezig. Deze mooie sierappel laat zich gemakkelijk snoeien.

MALUS
‘JOHN DOWNIE’
Sierappel

Een matig groeiende, forse boom of hoge struik tot 5 meter hoog met vrij losse, grillige kroon, met donkergroene, glimmende bladeren en schitterende, grote, enkele, witte bloemen in het voorjaar. Ze worden in de herfst gevolgd door mooie, zeer opvallende, oranjerode vruchten vaak met diepe blos. Eén van onze mooiste sierappels die zich gemakkelijk laat snoeien.

MALUS
‘PROFESSOR SPRENGER’
Sierappel

Een matig groeiende boom of hoge struik met frisgroene bladeren die in de herfst geel verkleuren. In het voorjaar verschijnen er zachtroze bloempjes die door oranjegele vruchten (appeltjes) worden gevolgd. Deze soort gedijt op elke tuingrond en laat zich gemakkelijk snoeien.

MALUS
‘LISET’
Sierappel

Een matig groeiende, kleine boom of hoge struik met compacte kroon en glanzend purperkleurige bladeren. De purperrode, niet verkleurende, grote bloemen worden gevolgd door glimmende, donkerpurperen vruchten.

MALUS
‘PROFUSION’
Sierappel

Een matig groeiende boom of hoge struik tot 6 meter hoog met aanvankelijk purperkleurige bladeren die later donkergroen kleuren met rode nerven. In het voorjaar verschijnen er talrijke, roodpaarse bloemen in trossen van 5 tot 7. De bloemen worden gevolgd door vele, purperrode, kleine vruchten.

MALUS
‘RED OBELISK’

Een schitterende selectie van de sierappel uit het sortiment van DVP. Het is een zeer gezond groeiende soort die zuilvormige groeit en 5 tot 6 meter hoog wordt. Perfect voor de kleine tuin dus. De overvloed aan rode bloesem verschijnt in de maand april. Ze worden door prachtige, rode, vrij grote sierappeltjes gevolgd in het najaar. Een echte aanrader.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...