Sierbomen

MALUS TSCHONOSKII
Sierappel

Een vrij krachtig groeiende boom of hoge struik met groene bladeren die naar de herfst toe prachtig geel, rood en oranje verkleuren. De bloesem in het voorjaar is witroze van kleur en wordt gevolgd door ronde, geelgroene vruchten met rode wang. Eén van de mooiste sierappels in herfstkleur die weinig gevoelig is voor schurft.

MORUS ALBA
Witte moerbei

Een matig groeiende boom of hoge struik met middelgroene, vaak diep ingesneden bladeren. In het najaar verschijnen de witgele, rode, paarse eetbare schijnvruchten (op framboos gelijkend).

MORUS NIGRA
Zwarte moerbei

Een matig groeiende, kleine boom of hoge struik met frisgroene bladeren en zwarte, zoete, op braambessen gelijkende, eetbare, zeer smakelijke schijnvruchten.

OSTRYA CARPINIFOLIA
Hopbeuk

Een matig groeiende boom die eveneens dikwijls voorkomt als een hoge en brede struik. Zoals de naam doet vermoeden gelijken de  bladeren op die van een haagbeuk (Carpinus betulus). Deze boom wordt vooral aangeplant omwille van zijn opvallende, hopachtige trossen van groene vruchten. Deze trossen kleuren bruin in de herfst en blijven lange tijd op de boom aanwezig.

PARROTIA PERSICA
‘VANESSA’
Perzisch ijzerhout

Een traag tot matig groeiende kleine boom met mooie, breed-ellliptische, donkergroene bladeren met purperkleurige rand. In de herftst kleurt deze plant prachtig geel met felle, dieprode kleuren. Dit is een selectie die groeit met een doorgaande, rechte stam en ovale kruin.  In de winter (jan-feb) bloeit zij met onopvallende, rode bloempjes.

POPULUS ALBA
‘NIVEA’
Witte abeel

Een snelgroeiende, opvallende boom of hoge struik met donkergroene bladeren die aan de onderzijde opvallend witviltig zijn gekleurd. Dit leidt tot mooie effecten tijdens winderige dagen. Deze boom kan goed worden gesnoeid. Ook de twijgen zijn witviltig gekleurd.

PRUNUS
‘ACCOLADE’
Sierkers

Een matig groeiende, kleine boom of hoge struik met groene, 8 tot 12 cm grote, groene bladeren die in de herfst geel tot rood verkleuren. De half gevulde bloemen van deze variëteit zijn lichtroze en iets gekruld. Deze boom bloeit vanaf begin april.

PRUNUS
‘TRAILBLAZER’
Sierpruim

Een matig groeiende, kleine en ietwat brede boom of grote struik met in het voorjaar (april) witte bloempjes gevolgd door mooie, rode pruimachtige, eetbare vruchten. De jonge bladeren hebben een lichtgroene kleur en worden spoedig bruinrood. De bloeitijd van de sierpruimen is kort doch zeer rijk en mooi.

PRUNUS AVIUM
Zoete kers, boskers

Een zoete en snelgroeiende kers met een zeer waardevolle houtsoort. Deze soort heeft een groot aanpassingsvermogen aan de grond. Zij gedijt goed in een gemengd bos. In het voorjaar verschijnt de bekende witte kersenbloesem die in juli wordt gevolgd door zoete vruchten die door de vogels zeer zijn geliefd. Van nature komt hij voor in een eikenbos maar kan ook in een beukenbos goed gedijen.

PRUNUS AVIUM
‘PLENA’
Sierkers

Een schitterende sierkers met gevulde zuiverwitte bloe-men eind april. Heel mooie sierkers met piramidale kruin. Is volgens ons een topper.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...