Sierbomen

PRUNUS CERASIFERA
‘NIGRA’
Roodbladige sierpruim

Een op stam geënte, matig groeiende struik met zeer donkere, purperkleurige, roodbruine, grote bladeren. De bloemen zijn roze en verschijnen in april.

PRUNUS CISTENA
Sierpruim

Een traag groeiende, op stam geënte, dichte struik met donkerpurperen bladeren en witte (iets roze) bloempjes die van begin tot half april verschijnen. Daar deze soort zich gemakkelijk laat snoeien is het mogelijk haar in bolvorm te houden. Eén van de weinige roodbladige bomen waarbij dit mogelijk is. Een boom voor de kleine tuin.

PRUNUS PADUS
Vogelkers

Een matig groeiende, veelstammige, hoge struik of kleine boom met omgekeerd-eironde tot elliptische, groene bladeren. In het voorjaar verschijnen er hangende trossen van witte bloemen die gevolgd worden door de algemeen gekende, zwarte bessen. De soort kan goed schaduw verdragen.

PRUNUS PADUS
‘WATERERI’
Vogelkers

Als Prunus padus doch bijna zonder vruchten en met grote, 20 cm lange, hangende, zuiver witte trossen van bloemen eind april. Een vrij losse kruin. In tegenstelling tot de vorige heeft deze veredelde boom wel meer sierwaarde.

PRUNUS SARGENTII
Sierkers

Een matig groeiende, opgaande sierkers met een schitterende, glimmende, donkerbruine bast en met opvallende, grote lenticellen (witte vlekjes). De bla-deren zijn 6-12 cm groot, eirond en zijn bij het uitlopen bronsrood van kleur, later groen en prachtig scharlakenrood in de herfst. Begin april verschijnen er donkerroze bloemen.  De bloemen worden in de herfst gevolgd door enkele eivormige, 1 cm lange, glanzend donkerrode vruchten.

PRUNUS SERRULATA
‘KANZAN’
Japanse sierkers

Een matig tot snel groeiende, middelgrote sierkers met een breed opgaande groei en bladeren die roodbruin ontluiken en in het verdere jaar groen kleuren. Later verschijnt dan weer de oranjerode herfstkleur. De roze bloempjes verschijnen mei. De bloeitijd van de sierkersen is kort doch zeer rijk en mooi.

PRUNUS SUBHIRTELLA
‘AUTUMNALIS ROSEA’
Sierkers

Een matig groeiende, kleine boom of een op stam geënte struik met groene bladeren en lichtroze bloempjes die in november-december verschijnen en daarna weer in april.

PRUNUS YEDOENSIS
Sierkers

Een heel mooie sierkers met losse kruin die mooi, zuiver wit bloeit met enkelvoudige bloempjes in april.

PTELEA TRIFOLIATA
Lederboom

Een grote struik tot kleine, dikwijls meerstammige boom met drietallige, grote, heldergroene bladeren die in de herfst geel verkleuren. De geelgroene bloemen worden gevolgd door een overvloed aan opvallende doosvruchten.

PTELEA TRIFOLIATA
‘AUREA’
Lederboom

Een grote struik of kleine boom met drietallige, grote, geelgroene bladeren die bij het uitlopen heldergeel van kleur zijn. De geelgroene bloemen verschijnen in juni en worden gevolgd door opvallende doosvruchten die de struik in de winter een aantrekkelijk uitzicht geven.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...