Sierbomen

SORBUS CASHMIRIANA
Lijsterbes

Een kleine, matig groeiende boom met mooie, donkergroene, samengestelde, 20 cm lange bladeren. De witte bloemen met roze gloed verschijnen in mei en worden gevolgd door hangende trossen van schitterende witte vruchten die tot lang na het blad zichtbaar blijven.

SORBUS HUPEHENSIS
LIJSTERBES

Een kleine, matig groeiende, schitterende lijsterbes met donkergroene, samengestelde, grote bladeren met blauwe schijn. In de herfst kleuren ze mooi oranjerood. De bloemen worden gevolgd door prachtige, hangende trossen van witte bessen met roze gloed. Ze blijven lang zichtbaar.

TETRADIUM DANIELLII (=EUODIA DANIELLII)

Een matig groeiende boom met prachtige, lange, geveerde bladeren bestaan-de uit eivormige, toegespitste blaadjes.  De tweede helft van de zomer ver-schijnen er pluimen van witroze bloemen gevolgd door  roodpuperen vruch-ten. Deze boom komt ook regelmatig voor als een hoge, brede struik.

ZELKOVA SERRATA

Een matig groeiende, brede, grote boom met scherp getande, donkergroene, eironde bladeren die in de herfst geeloranje verkleuren. Het is een boom die zich zeer gemakkelijk laat vormen en snoeien (wordt in 'Bonzai' veel gebruikt). Hij stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan plagen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...