Sierbomen

FAGUS SYLVATICA
‘DARWYCK’
Slanke beuk

Een matig groeiende, prachtige, slanke, zuilvormig groeiende boom met groene, breed-elliptische bladeren. Deze beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond die niet al te droog is.

FAGUS SYLVATICA
‘DAWYCK GOLD’
Slanke beuk

Een matig groeiende, prachtige, slanke, zuilvormig groeiende boom met groengele, breed-elliptische bladeren die bij het uitlopen prachtig goudgeel gekleurd zijn.

FAGUS SYLVATICA
‘DAWYCK PURPLE’
Slanke beuk

Een matig groeiende, prachtige, slanke, zuilvormig groeiende boom met purperbruine, blinkende bladeren.

FAGUS SYLVATICA
‘HORIZONTALIS’
Beuk

Een waardevolle, matig groeiende beuk zonder doorgaande kop en takken die sierlijk in bogen afhangen en ietwat horizontaal groeien. De bladeren zijn zoals die van de gewone groene beuk.  Door zijn speciale groei kan deze boom mooi worden gebruikt als solitair. Hij groeit goed.

FAGUS SYLVATICA
‘ROHAN OBELISK’
Slanke beuk

Een schitterende, smalle, matig groeiende, dichte, middelgrote boom met prachtige, onregelmatig ingesneden bladeren die purperrood van kleur zijn.

FAGUS SYLVATICA
‘PURPUREA TRICOLOR’
Beuk

Een matig groeiende, middelgrote boom met een vrij klein, bruin, elliptisch blad dat opvallend witte en roze randen vertoont. In het voorjaar is het een zeer opvallende boom. Deze beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond die niet al te droog is.

FAGUS SYLVATICA
‘RIVERSII’
Beuk

Een matig groeiende boom met bruine, mooie, grote, glanzende bladeren. Het is een veredelde rode beuk die in alle vormen kan worden gesnoeid. De bladeren zijn groter dan die van de gewone rode beuk

FRAXINUS EXCELSIOR
Gewone es

Een snelgroeiende boom met oneven geveerde, groene bladeren en takken met aan het uiteinde dikke, zwarte knoppen. Deze soort brengt zeer waardevol hout voort  dat  veerkrachtig en zeer taai is (turntoestellen) en gedijt op een niet te natte noch te droge, goede grond. 

 
 

 

FRAXINUS EXCELSIOR
‘JASPIDEA’
Goudes

Een matig groeiende boom met gele, oneven geveerde bladeren die groengeel verkleuren en in de herfst een goudgele kleur verkrijgen. De twijgen zijn eveneens geelachtig van uitzicht en hebben op het uiteinde dikke, zwarte knoppen. Deze variëteit stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

FRAXINUS EXCELSIOR
‘NANA’
Boles

Een traag groeiende bolboom met donkergroene, oneven, geveerde bladeren. Ook deze soort groeit zeer gezond en stelt eveneens weinig eisen aan grond en standplaats

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...