Sierbomen

FRAXINUS ORNUS
Bloemes

Een matig groeiende boom met groene, oneven geveerde bladeren. In juni verschijnen er witte welruikende bloempluimen die worden gevolgd door lange vruchten die bij het rijpen bruin worden. Deze soort groeit in de gewone tuingrond, stelt weinig eisen aan grond en standplaats

FRAXINUS ORNUS
‘MECSEC’
Boles

Een prachtige, waardevolle, traag groeiende boles met mooie, onevengeveerde, donkergroene bladeren. Deze variëteit gelijkt wat op Fraxinus Excelsior 'Nana'. De kruin van ‘Mecsec’ is echter veel fijner gestructureerd en wat eleganter van vorm. Hij stelt eveneens weinig eisen aan grond en standplaats.

FRAXINUS ORNUS
‘OBELISK’
Es

Es is een bijzonder goed groeiende boom die vrij is van ziekten. Het is de enige echt slank opgroeiende es die goed bloeit. Blad- en bloemvorm zoals die van de soort Fraxinus ornus.

GLEDITSIA TRIACANTHOS
Christusdoorn

Een matig groeiende, sierlijke boom met sterk doornige takken en twijgen. De bladeren zijn geveerd en de blaadjes frisgroen . Ze verkleuren mooi geel naar de herfst toe. In juni verschijnen de witte bloemtrossen die worden gevolgd door grote, sikkelvormige peulen. Deze soort kan goed worden gesnoeid.

GLEDITSIA TRIACANTHOS
‘ELEGANTISSIMA’
Valse christusdoorn

Een matig groeiende, slanke, omgekeerd-eironde, dichte boom met dubbelgeveerde, frisgroene blaadjes die in de herfst fel verkleuren. Deze boom groeit zeer decoratief en stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

GLEDITSIA TRIACANTHOS
‘SKYLINE’
Valse christusdoorn

Een matig groeiende, sierlijke, middelgrote boom met sterk piramidale groeiwijze. De bladeren zijn geveerd en de blaadjes frisgroen en verkleuren mooi geel naar de herfst toe. De takken zijn niet stekelig.

GLEDITSIA TRIACANTHOS
‘SUNBURST’
Valse christusdoorn

Een matig groeiende, hoge, schitterende struik of boom met opvallende, geveerde bladeren. De blaadjes van het jonge schot hebben een gele en in de zomer een groengele kleur. Het is een prachtige, grillig groeiende boom die goed kan worden gesnoeid.

GLEDITSIA TRIACANTHOS F. INERMIS
Valse christusdoorn

Zoals G. triacanthos maar met stam en takken zonder doornen.

GYMNOCLADUS DIOICUS
Doodsbeenderenboom

Een traag groeiende boom die een hoogte van 10-15 meter kan bereiken. Hij wordt aangeplant omwille van zijn grillig gevormde takken en twijgen en omwille van zijn mooie herfstkleur. Zijn bladeren zijn 50-60 cm lang, dubbel geveerd en donkergroen van kleur. Deze boom ontluikt laat in het voorjaar en gedijt best op een vruchtbare grond.

HALESIA MONTICOLA
Sneeuwklokjesboom

Een kleine boom met breed-elliptische, groene bladeren (10-15 cm groot). In mei verschijnen er witte, klokvormige, hangende, witte bloempjes. Ze worden gevolgd door opvallende, gevleugelde vruchten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...