Sierbomen

JUGLANS NIGRA
Zwarte noot

Een snel en hoog groeiende boom met groene, zeer grote, geveerde, geurende bladeren. Deze boom brengt in de herfst eetbare noten voort doch is niet erg vruchtbaar. Hij stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

JUGLANS REGIA
Okkernoot

De matig groeiende, grote, overbekende, vruchtbare walnoot met een breed uitgroeiende kruin. De bladeren zijn geveerd en groen. De vruchten zijn eetbaar. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten. Wordt dikwijls gebruikt als schaduwboom dicht bij terras en zithoek . De geënte variëteiten zijn beter voor fruit.

JUGLANS REGIA
‘BUCCANEER’
Veredelde okkernoot

Wanneer de gewone Juglans regia pas na 10-15 jaar vruchten draagt, kunnen we van deze ‘Buccaneer’ al na 3-5 jaar vruchten verwachten. Ze zijn tevens groter en vooral gevulder.

JUGLANS REGIA
‘BROADVIEW’
Veredelde okkernoot

Deze variëteit is alleenstaand ook vruchtbaar maar wanneer zij samen met Buccaneer wordt geplant is zij dit nog veel meer. Broadview geeft grote, mooie, goed gevulde vruchten. Snoei een walnotenboom NOOIT in de winterperiode! De sapstroom komt reeds vroeg op gang waardoor de boom kan 'doodbloeden' (=sap verliezen). De beste periode is de zomer. Vruchtdragende bomen in oktober snoeien.

JUGLANS REGIA
‘AXEL’
Veredelde okkernoot

Een goede vruchtbare soort met zeer grote vruchten. Voor een goede bestuiving wordt deze variëteit best aangeplant samen met Buccaneer. Snoei een walnotenboom NOOIT in de winterperiode! De sapstroom komt reeds vroeg op gang waardoor de boom kan 'doodbloeden' (=sap verliezen). De beste periode is de zomer. Vruchtdragende bomen in oktober snoeien.

KOELREUTERIA PANICULATA
‘FASTIGIATA’
Blazenboom

Een prachtige, kleine, slanke boom met samengestelde, groene bladeren die in de herfst mooi geel verkleuren. In de zomer verschijnen er lichtgele bloemen die gevolgd worden door opvallende vruchten in een opgeblazen doos.

KOELREUTERIA PANICULATA
Zeepboom

Een kleine boom of grote struik met samengestelde, groene bladeren die in de herfst mooi geel verkleuren. In de zomer verschijnen er lichtgele bloemen die gevolgd worden door opvallende vruchten in een opgeblazen doos. Hij kan in de vroege lente vorstschade oplopen maar herstelt snel.

LABURNUM ANAGYROIDES
Gouden regen

Een matig en groot groeiende struik of kleine boom met donkergroene, drietallige bladeren en met gele, op druiventros gelijkende bloemen van mei-juni. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond. 

LABURNUM WATERERI
‘VOSSII’
Gouden regen

Een matig groeiende boom met donkergroene, drietallige bladeren en met 30-40 cm lange, gele, op druiventros gelijkende bloemen van mei-juni. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond. De bloemen van deze variëteit zijn groter dan de gewone Laburnum anagyroides. Gouden regen groeit zeer goed maar niet op te natte gronden.

LIQUIDAMBAR
'SLENDER SILHOUET'
Amberboom

Dit is de slankste amberboom binnen het geslacht. Het prachtige vijf- tot zevenlobbige, groene blad kleurt in de herfst rood, oranje en geel. Een prachtige zuilboom die ook perfect in een kleine tuin  past.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...