Sierbomen

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
Amberboom

Een matig groeiende boom met kurkdragende takken en vijf- tot zevenlob-bige, groene bladeren die in de herfst een prachtige, gele, rode, oranje kleur verkrijgen. In april verschijnen er onopvallende bloemen. Men plant ze best op een voedzame grond en in de zon. Deze boom stelt weinig eisen aan de standplaats.

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
‘GUM BALL’
Amberboom

Weer gloednieuw in het assortiment en wondermooi. Eindelijk een traag groeiende (ietwat bolvormig) Liquidambar. De sierlijke kurkdragende takken en stam maken deze boom tot een kunstwerkje. De vijf- tot zevenlobbige groene bladeren kleuren mooi geel in de herfst. 

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
‘SILVER KING’
Amberboom
LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
‘PAARL’
Amberboom

Tot hier toe de meest slanke vorm van de prachtige amberboom. De vijf- tot zevenlobbige groene bladeren zijn mooi diep ingesneden en kleuren mooi geel tot oranje rood in de herfst. De schors is net als die van de soort diep gegroefd. Een prachtige zuilvorm.

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
‘VARIEGATA’
Amberboom

Een matig groeiende, grote boom met kurkdragende takken en vijf- tot zevenlobbige, groene bladeren die opvallend wit gerand zijn. In de herfst verkleuren deze bladeren prachtig geel, rood, en oranje. In april verschijnen er onopvallende bloemen. Men plant ze best op een voedzame grond en in de zon.

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
‘WORPLESDON’
Amberboom

Een matiggroeiende, grote boom met kurkdragende takken en vijf- tot zevenlobbige, groene bladeren die in de herfst een prachtige, intens wijnrode kleur verkrijgen. In april verschijnen er onopvallende bloemen. Men plant ze best op een voedzame grond en in de zon.  Deze boom stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten.

LIRIODENDRON TULIPIFERA
Tulpenboom

Een matig en groot groeiende boom met vierlobbige bladeren die een breed afgeknotte top en een groene kleur hebben en die in de herfst mooi geel verkleuren. De bloemen zijn geelgroen en gelijken op een tulp (juni). Ze verschijnen pas op latere leeftijd. Een zeer mooie, waardevolle en decoratieve boom

LIRIODENDRON TULIPIFERA
‘AUREOMARGINATA’
Tulpenboom

Een matig en groot groeiende boom met vierlobbige bladeren die een breed afgeknotte top en een groene kleur met gele rand hebben. De bloemen zijn geelgroen en gelijken op een tulp. Ze verschijnen pas op latere leeftijd. Een zeer mooie, waardevolle en decoratieve boom.

LIRIODENDRON TULIPIFERA
‘FASTIGIATUM’
Slanke tulpenboom

Een matig en groot groeiende, schitterende, zuilvormige boom met  vierlobbige bladeren met een breed afgeknotte top die een groene kleur hebben en in de herfst mooi geel verkleuren. De bloemen zijn geelgroen en gelijken op een tulp (juni). Een zeer mooie, waardevolle en decoratieve boom die pas op oudere leeftijd bloeit.

MAACKIA AMURENSIS

Een kleine boom die men zelden aantreft in België. De bladeren zijn donkergroen van kleur en bestaan uit 7 tot 11 blaadjes. In de zomer verschijnen er dichte, opstaande  pluimen met witte bloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...