Sierbomen

MAGNOLIA GRANDIFLORA
’AJERAL’

Het arboretum Bokrijk heeft heel wat selecties van goed winterharde Magnolia’s grandiflora uitgetest. Ondertus-sen hebben ze ook zelf enkele selectie gemaakt die de laatste strenge winters zonder schade zijn doorgekomen. ‘Ajeral’ en ‘Buksenrake’ zijn er twee van. De winterhardheid hebben ze waarschijnlijk te danken aan de invloed van M. virginiana genen.

MAGNOLIA GRANDIFLORA
‘BUKSENRAKE’

Het arboretum Bokrijk heeft heel wat selecties van goed winterharde Magnolia’s grandi?ora uitgetest. Ondertus-sen hebben ze ook zelf enkele selectie gemaakt die de laatste strenge winters zonder schade zijn doorgekomen. ‘Ajeral’ en ‘Buksenrake’ zijn er twee van. De winterhardheid hebben ze waarschijnlijk te danken aan de invloed van M. virginiana genen.

MAGNOLIA GRANDIFLORA
‘MARYLAND’

Deze selectie is een kruising tussen M. grandiflora en M. virginiana.  'Maryland' combineert de beste eigenschappen van de beide soorten: de wintergroenheid en de grote (crème)witte bloemen van Magnolia grandiflora, en de winterhardheid (tot – 20°C) en bloei op jonge leeftijd van Magnolia virginiana. In ons klimaat wordt deze magnolia eerder een grote en vrij brede struik(boom) (4 à 5 meter).

MAGNOLIA GRANDIFLORA
‘FERRUGINEA’

Magnolia grandiflora ‘Ferruginea’ is een opgaand type dat vrij compact groeit. Het wordt een kleine tot middelgrote, groenblijvende boom (5 à 6 meter). De onderkant van het blad heeft het typische bruine indumentum. De bloemen zijn (crème)wit van kleur en fijngeurend in de zomer. Deze magnolia wordt best aangeplant op een zonnige standplaats. Ze verdraagt goed de snoei, maar bloeit dan wel minder.

MAGNOLIA HYPOLEUCA

Een schitterende, opgaande magnolia al dan niet meerstammig. Het prachtige grote blad, tot 45 cm groot, tooit deze opvallende verschijning. Vroeg in de zomer (juni) verschijnen de tot 20 cm grote, bekervormige, lekker geurende bloemen die gevolgd worden door grote doosvruchten. Een hebbeding voor de liefhebber. Een aparte, mooie solitair in de tuin. (Magnolia obovata)

MAGNOLIA KOBUS
Beverboom

Een mooie, matig groeiende, kleine boom met stevige, groene bladeren en 10 cm lange, witte bloemen die op latere leeftijd juist voor het ontluiken van de bladeren verschijnen. Eigenlijk de enige beverboom die mooi als rechte boom opgroeit.

MAGNOLIA TRIPETALA

Een groot groeiende magnolia al dan niet meerstammig. Het prachtige blad tot maar liefst 50 cm groot geeft aan deze magnolia ietwat exotisch uitzicht. Vroeg in de zomer (juni) verschijnen de tot 20 cm grote, opstaande, bekervormige bloemen die gevolgd worden door purperrode, eivormige vruchten. Een hebbeding voor de liefhebber. Een aparte, mooie solitair in de tuin.

MALUS
‘ADIRONDACK’

Een opgaande dwergsierappel tot 3 meter hoog met ap-pelblad. In het voorjaar verschijnen de witte bloempjes (purperrood in de knop). In het najaar is dit sierappeltje overladen met kleine oranjerode vruchtjes die lang op de plant hangen. Een aanradertje.

MALUS
‘GOLDEN HORNET’
Sierappel

Een matig groeiende, stevige, kleine, opgaande boom (tot 6 meter) of hoge struik met matgroene bladeren (zoals die van een appelboom). De zeer licht witroze bloemen verschijnen in het voorjaar en worden in de herfst  gevolgd door mooie, ronde, diepgele, opvallende sierappeltjes in trossen van 3-4 bijeen. Ze blijven lang op de boom aanwezig. Deze mooie sierappel laat zich gemakkelijk snoeien.

MALUS
‘JOHN DOWNIE’
Sierappel

Een matig groeiende, forse boom of hoge struik tot 5 meter hoog met vrij losse, grillige kroon, met donkergroene, glimmende bladeren en schitterende, grote, enkele, witte bloemen in het voorjaar. Ze worden in de herfst gevolgd door mooie, zeer opvallende, oranjerode vruchten vaak met diepe blos. Eén van onze mooiste sierappels die zich gemakkelijk laat snoeien.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...