Sierbomen

MALUS
‘PROFESSOR SPRENGER’
Sierappel

Een matig groeiende boom of hoge struik met frisgroene bladeren die in de herfst geel verkleuren. In het voorjaar verschijnen er zachtroze bloempjes die door oranjegele vruchten (appeltjes) worden gevolgd. Deze soort gedijt op elke tuingrond en laat zich gemakkelijk snoeien.

MALUS
‘LISET’
Sierappel

Een matig groeiende, kleine boom of hoge struik met compacte kroon en glanzend purperkleurige bladeren. De purperrode, niet verkleurende, grote bloemen worden gevolgd door glimmende, donkerpurperen vruchten.

MALUS
‘PROFUSION’
Sierappel

Een matig groeiende boom of hoge struik tot 6 meter hoog met aanvankelijk purperkleurige bladeren die later donkergroen kleuren met rode nerven. In het voorjaar verschijnen er talrijke, roodpaarse bloemen in trossen van 5 tot 7. De bloemen worden gevolgd door vele, purperrode, kleine vruchten.

MALUS
‘RED OBELISK’

Een schitterende selectie van de sierappel uit het sortiment van DVP. Het is een zeer gezond groeiende soort die zuilvormige groeit en 5 tot 6 meter hoog wordt. Perfect voor de kleine tuin dus. De overvloed aan rode bloesem verschijnt in de maand april. Ze worden door prachtige, rode, vrij grote sierappeltjes gevolgd in het najaar. Een echte aanrader.

MALUS TSCHONOSKII
Sierappel

Een vrij krachtig groeiende boom of hoge struik met groene bladeren die naar de herfst toe prachtig geel, rood en oranje verkleuren. De bloesem in het voorjaar is witroze van kleur en wordt gevolgd door ronde, geelgroene vruchten met rode wang. Eén van de mooiste sierappels in herfstkleur die weinig gevoelig is voor schurft.

MORUS ALBA
Witte moerbei

Een matig groeiende boom of hoge struik met middelgroene, vaak diep ingesneden bladeren. In het najaar verschijnen de witgele, rode, paarse eetbare schijnvruchten (op framboos gelijkend).

MORUS ALBA
‘MACROPHYLLA’
Moerbei

Een matig groeiende boom met prachtige, onregelmatig getande, donker-groene bladeren tot 15 cm lang. In de herfst een mooie gele kleur.De kruin is nagenoeg rond van vorm. Goede boom om bijvoorbeeld aan het terras schaduw te bieden daar hij mooi breed uittakt. Best planten op een zonnige, warme plaats. Hij kan wel eens last hebben van onze vervelende lentevorst.

MORUS BOMBYCIS
Siermoerbei

Een traag groeiende, kleine boom met prachtige, onregelmatig getande, donkergroene bladeren tot 15 cm lang. In de herfst een mooie gele kleur. Een zeer weinig voorkomende soort. Purperzwarte vruchten in het najaar.

MORUS NIGRA
Zwarte moerbei

Een matig groeiende, kleine boom of hoge struik met frisgroene bladeren en zwarte, zoete, op braambessen gelijkende, eetbare, zeer smakelijke schijnvruchten.

NYSSA SYLVATICA

Een traag tot matig groeiende, kleine boom of hoge struik.  De bladeren zijn ovaal van vorm en glanzend dondergroen van kleur. In de herfst verkleuren ze mooi rood, heldergeel en oranje. Een prachitge boom, ook voor de kleine tuin.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...