Sierbomen

NYSSA SYLVATICA
'Wildfire’

Een traag tot matig groeiende, kleine, opgerichte boom. In het voorjaar loopt de boom uit met schitterende felrode, ovale, glanzende bladeren die in de zomer mooi groen kleuren om dan in het najaar weer prachtig, oranjerood te kleuren. Mooie boom voor een kleinere tuin. Kan ook op nattere gronden.

OSTRYA CARPINIFOLIA
Hopbeuk

Een matig groeiende boom die eveneens dikwijls voorkomt als een hoge en brede struik. Zoals de naam doet vermoeden gelijken de  bladeren op die van een haagbeuk (Carpinus betulus). Deze boom wordt vooral aangeplant omwille van zijn opvallende, hopachtige trossen van groene vruchten. Deze trossen kleuren bruin in de herfst en blijven lange tijd op de boom aanwezig.

PARROTIA PERSICA

Een traag tot matig groeiende hoge struik met mooie, breed-elliptische, donkergroene bladeren met purperkleurige rand. In de herfst kleurt deze plant prachtig geel. Een soort die jong zijnde best wat beschut wordt geplant. Op latere leeftijd is zij echter volkomen winterhard en gedijt zij blijkbaar op alle grondtypes. In de winter (jan-feb) bloeit zij met onopvallende, rode bloempjes.

PARROTIA PERSICA
‘VANESSA’
Perzisch ijzerhout

Een traag tot matig groeiende kleine boom met mooie, breed-ellliptische, donkergroene bladeren met purperkleurige rand. In de herftst kleurt deze plant prachtig geel met felle, dieprode kleuren. Dit is een selectie die groeit met een doorgaande, rechte stam en ovale kruin.  In de winter (jan-feb) bloeit zij met onopvallende, rode bloempjes.

PAULOWNIA TOMENTOSA
Anna Paulownaboom

Een grote, snelgroeiende boom met dikke, uitstaande takken en zeer grote, groene bladeren. Indien de bloemknoppen niet bevrozen zijn verschijnen er na de winter voor het blad schitterende, violetkleurige bloemen in opstaande trossen.

PLATANUS ACERIFOLIA
Plataan

Een snelgroeiende, grote boom die zich goed in alle vormen laat snoeien (zelfs op oudere leeftijd). De boom bezit donkergroene, drie- tot vijflobbige, getande bladeren en een afschilferende stam. Deze plataan stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

PLATANUS ACERIFOLIA
‘ALPHEN’S GLOBE’

Een waardevolle, snelgroeiende bolboom. De boom bezit donkergroene, drie- tot vijflobbige, getande bladeren. Hij groeit een beetje zoals de bolesdoorn. Deze variëteit is een kruising tussen de Platanus acerifolia en Platanus orientalis. Je kan deze soort zoals bolaccasia elk jaar goed terugsnoeien (knotten). Dé bolboom van de volgende jaren.

PLATANUS ACERIFOLIA
‘SUTTNERI’
Plataan

Een snelgroeiende, zeer grote boom die zich goed in alle vormen laat snoeien (zelfs op oudere leeftijd). De boom bezit witgevlekte, drie- tot vijfobbige, getande bladeren en een afschilferende, zeer gladde stam. Deze plataan is weinig onderhevig aan ziekten en insecten en stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

PLATANUS ACERIFOLIA
‘TREMONIA’
Slanke plataan

Over het feit of deze cultivar een orientalis of acerifolia soort is lopen de meningen uiteen. Wel staat vast dat het de enige zuilvormig groeiende plataan is! De takken zijn rechtopstaand. Een variëteit die weinig voorhanden is. Hij is niet zo smal als een slanke beuk of olm maar doet goed dienst als bredere zuilvorm. Snelgroeiend is hij uiteraard. 

PLATANUS ORIENTALIS
‘MINARET’

Een matig groeiende plataan met een compacte, zuilvormige kruin. De boom heeft de mooie typische, afbladderende schors en een heel mooi, diep ingesneden, groen blad dat in de herfst geel verkleurt. Deze kleine plataan bereikt een hoogte van slechts 8-10 meter.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...