Sierbomen

PLATANUS ORIENTALIS
‘MIRKOVEC’
Plataan

Een matig groeiende, kleine tot middelgrote boom met donkergroene, drie- tot vijflobbige, getande bladeren en een afschilferende stam. In tegenstellling tot de gewone plataan groeit deze minder fors en is fijner in de takken. 'Mirkovec' krijgt een mooie donkerrode herfstkleur! Hij kan te allen tijde gesnoeid of geknot worden.

POPULUS ALBA
‘NIVEA’
Witte abeel

Een snelgroeiende, opvallende boom of hoge struik met donkergroene bladeren die aan de onderzijde opvallend witviltig zijn gekleurd. Dit leidt tot mooie effecten tijdens winderige dagen. Deze boom kan goed worden gesnoeid. Ook de twijgen zijn witviltig gekleurd.

POPULUS NIGRA
‘ITALICA’
Italiaanse populier

Een snel en slank groeiende boom met breed-elliptische, groene bladeren. Het is een populier die geschikt is voor niet al te droge gronden. De boom kan goed gesnoeid worden. Deze populier wordt regelmatig gebruikt om hoge windschermen  te maken.

POPULUS TREMULA
Trilpopulier

Een mooie, matig groeiende boom met groene, bijna ronde bladeren die iets gekarteld zijn. Hij verdraagt goed gesnoeid te worden.

POPULUS TREMULA
‘ERECTA’
Trilpopulier

Een mooie, matig groeiende, slank opgaande boom met groene, bijna ronde bladeren die iets gekarteld zijn.

PRUNUS
‘ACCOLADE’
Sierkers

Een matig groeiende, kleine boom of hoge struik met groene, 8 tot 12 cm grote, groene bladeren die in de herfst geel tot rood verkleuren. De half gevulde bloemen van deze variëteit zijn lichtroze en iets gekruld. Deze boom bloeit vanaf begin april.

PRUNUS
‘TRAILBLAZER’
Sierpruim

Een matig groeiende, kleine en ietwat brede boom of grote struik met in het voorjaar (april) witte bloempjes gevolgd door mooie, rode pruimachtige, eetbare vruchten. De jonge bladeren hebben een lichtgroene kleur en worden spoedig bruinrood. De bloeitijd van de sierpruimen is kort doch zeer rijk en mooi.

PRUNUS AVIUM
Zoete kers, boskers

Een zoete en snelgroeiende kers met een zeer waardevolle houtsoort. Deze soort heeft een groot aanpassingsvermogen aan de grond. Zij gedijt goed in een gemengd bos. In het voorjaar verschijnt de bekende witte kersenbloesem die in juli wordt gevolgd door zoete vruchten die door de vogels zeer zijn geliefd. Van nature komt hij voor in een eikenbos maar kan ook in een beukenbos goed gedijen.

PRUNUS AVIUM
‘PLENA’
Sierkers

Een schitterende sierkers met gevulde zuiverwitte bloe-men eind april. Heel mooie sierkers met piramidale kruin. Is volgens ons een topper.

PRUNUS CERASIFERA
‘NIGRA’
Roodbladige sierpruim

Een op stam geënte, matig groeiende struik met zeer donkere, purperkleurige, roodbruine, grote bladeren. De bloemen zijn roze en verschijnen in april.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...