Sierbomen

PTELEA TRIFOLIATA
‘AUREA’
Lederboom

Een grote struik of kleine boom met drietallige, grote, geelgroene bladeren die bij het uitlopen heldergeel van kleur zijn. De geelgroene bloemen verschijnen in juni en worden gevolgd door opvallende doosvruchten die de struik in de winter een aantrekkelijk uitzicht geven.

PTEROCARYA FRAXINIFOLIA
Gewone vleugelnoot

Een prachtige, matig groeiende, middelgrote boom met groene, oneven geveerde bladeren en gevleugelde nootjes die in echte trossen aan de twijgen hangen (zelden aanwezig). Een mooie donkere geelbruine schors. Een zeer gezond groeiende boom die eveneens kan groeien op vochtige plaatsen. Een spijtig genoeg te weinig gebruikte boom.

PYRUS CALLERYANA
‘CHANTICLEER’
Sierpeer

Een matig groeiende, piramidale, middelgrote, vrij slanke boom met breed-elliptische, groene bladeren die in het najaar mooi paarsachtig verkleuren. De witte bloempjes verschijnen in voorjaar en zijn talrijk aanwezig. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten.

QUERCUS B.
'CRIMSON SPIRE'

Een nieuwe en schitterende slank groeiende eik. De donkergroene bladeren zijn meeldauw vrij en beginnen in de herfst van boven naar beneden te verkleuren. Eerst paarsrood en daarna is de gehele boom voor een lange periode in een roestrode kleur.

QUERCUS CERRIS
Moseik, Turkse eik

Een snelgroeiende, brede boom met donkergroene, diep-gelobde, glanzende bladeren. De boom is makkelijk te herkennen aan de ‘mosachtige groei’ op de  scheuten en vooral  aan de eikels.

QUERCUS COCCINEA
Scharlaken eik

Een snelgroeiende, grote boom met groene, ingesneden bladeren die purperrood verkleuren in de herfst. Een mooie, zeer groot groeiende, ?jn gestructureerde boom die eveneens als solitair kan worden gebruikt. De moeraseik stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten.

QUERCUS DENDATA
‘CARL FERRIS MILLER’
Japanse keizereik

Een schitterende, langzaam groeiende eik die opgroeit als kleine boom maar vooral heel mooi is als ietwat grotere struik in de tuin. Het blad is blinkend groen van kleur, opvallend groot en grof ondiep gelobd. Dit is een hebbeding.

QUERCUS FRAINETTO
Hongaarse eik

Een snel groeiende, grote, breed uitgroeiende eik met een prachtig, blinkend groen, diep gelobd, groot blad. 

QUERCUS H.
‘WAASLAND SELECT’

Deze groenblijvende, kleine eik  heeft een prachtige, fijne bladstructuur en laat bijna nooit dorre bladeren zien. Eén van de beste groenblijvende eiken.

QUERCUS ILEX
Steeneik

Apart. Komt in de tuinen minder voor daar de winterhardheid soms te wensen overlaat. Het is een kleine tot middelgrote, bladhoudende boom met leerachtige, donkergroene bladeren die aan de onderkant witviltig gekleurd zijn. Van vorm lijken de bladeren een beetje op deze van hulst. Het zijn echter alleen de jonge bladeren die een beetje stekelig zijn.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...