Sierbomen

ACER DAVIDII SUBSP. GROSSERI
Slangenhuid esdoorn

Een boom met een prachtige, opvallende witrode bast. De bladeren bezitten een groene kleur met of zonder lobben. Ze hebben een prachtige herfstkleur. Eén van de zogenoemde ‘Snake bark maples’.

ACER GRISEUM
Esdoorn

Een matig groeiende boom of hoge struik met opvallende, afschilferende oranjebruine schors. De donkergroene bladeren bestaan uit drie blaadjes en verkleuren in de herfst rood en oranje. Een prachtige boom, ook voor kleinere tuinen. Deze boom kan zelfs wat vochtigheid verdragen.

ACER NEGUNDO
Vederesdoorn

Een matig groeiende, grote boom met een geveerd blad bestaande uit 3 à 5 frisgroene, spitse blaadjes. De twijgen van de boom zijn prachtig groen gekleurd. De bladeren verkleuren geel in de herfst. Het zaad blijft langdurig aan de boom hangen. Het is een boom die niet verdraagt in de schaduw geplant te worden.

ACER NEGUNDO
‘FLAMINGO’
Vederesdoorn

Deze variëteit heeft lange, spitse, groen met geel gevlekte, samengestelde bladeren. Het jonge schot is opvallend lichtroze getint. De twijgen hebben een groene kleur zodat de gele vlekken in de groene bladeren goed uitkomen. Een eerder kleine boom die goed in kleine tuinen verwerkt kan worden. Takken met groene bladeren verwijderen.

ACER NEGUNDO
‘VARIEGATUM’
Vederesdoorn

Een matig groeiende, kleine boom. Deze variëteit heeft lange, spitse, groen met wit gerande en wit gevlekte, samengestelde bladeren. De twijgen hebben een groene kleur zodat de gele vlekken in de groene bladeren goed uitkomen. Een eerder kleine boom die goed in kleine tuinen verwerkt kan worden. Takken met groene bladeren verwijderen.

ACER PENCYLVANICUM
Slangenhuid esdoorn

Een matig groeiende boom met opvallende, prachtige, dikke, witte strepen op de groene bast. De grote, groene, drielobbige bladeren kleuren mooi geel in de herfst. 

ACER PLATANOIDES
Noorse Esdoorn

Een groot en snel groeiende esdoorn met een gladde stam. Het loof is donkergroen van kleur en 5-lobbig van vorm. In de herfst verkleuren de bladeren mooi geel. Het is een krachtig en vitaal groeiende boom die schaduw kan verdragen. In de lente verschijnen er op het naakte hout (voor het verschijnen van de bladeren) gele bloempjes.

ACER PLATANOIDES
‘COLUMNARE’
Esdoorn

Een zeer strak opgroeiende, zuilvormige cultivar met groene, vijflobbige bladeren. Het is een matig groeiende variëteit. Deze boom kan door zijn strakke groei gebruikt worden als solitair tussen een lagere aanplant. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ACER PLATANOIDES
‘CRIMSON KING’
Esdoorn

Een matig groeiende boom met bruinrode, glanzende, vijflobbige bladeren. Het is een geschikte plant om als solitair te gebruiken en zodoende wat meer kleur te geven in de tuin. Deze boom heeft een dichte en wat onregelmatige kruin. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ACER PLATANOIDES
‘CRIMSON SENTRY'
‘Bol’-Esdoorn

Een traag tot matig groeiende, zeer compacte boom met donker purperrode, niet verblekende bladeren. Dikwijls werd deze variëteit op stam geënt en kan, mits een beetje snoei, perfect als bolvorm gebruikt worden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...