Sierbomen

QUERCUS KEWENSIS

Een middelgrote, groen blijvende eik met eivormige kroon. De bladeren zijn 5-8 cm lang, dofgroen, aan de on-derzijde glanzend groen. Mooie, aparte eikensoort. 

QUERCUS PAL.
'GREEN PILLAR'
Moeraseik

Een smalle zuilvormige opgaande boom. Deze boom wordt 12-18 m hoog en 2-4 m. breed.De takken zakken niet uit. Het blad is groen, diepingesneden en geeft een prachtige rode kleur in de herfst.Een aanwinst onder de smalle bomen!

QUERCUS PALUSTRIS
Moeraseik

Een snelgroeiende boom met groene, diep ingesneden bladeren die fel rood verkleuren in de herfst. Een prachtige, groot groeiende boom die eveneens als solitair kan worden gebruikt. De moeraseik stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

QUERCUS PALUSTRUS
‘FASTIGIATA’
Slanke moeraseik

In opkweek. Is in alle delen hetzelfde als de soort Quercus palustris maar groeit slank. 

QUERCUS RHYSOPHYLLA
‘MAYA’
Mexicaanse eik

Deze prachtige, bladhoudende eik blijkt verrassend win-terhard in ons klimaat. Het blad is schitterend, glimmend groen. Het jonge schot is prachtig rood tot roodbruin gekleurd! Ook als snijgroen is deze perfect te gebruiken. Een mooie verschijning die ik al een tiental jaren in mijn tuin als groot groeiende struik mag bewonderen.

QUERCUS ROBUR
Inlandse eik

De matig groeiende, overbekende inlandse eik met groene, gelobde bladeren. Deze boom is een waardevolle soort die weinig eisen stelt aan de grond en zeer duurzaam hout voortbrengt.

QUERCUS ROBUR
‘FASTIGIATA’
Slanke eik

Een matig groeiende, zeer waardevolle, zuilvormige, groot groeiende eik met een donkergroen blad dat in de herfst bruin verkleurt en zeer lang aan boom blijft in de winter. Het is een boom die goed kan worden gebruikt als solitair of als wind- en zichtscherm en die weinig eisen stelt aan grond en standplaats . Ook voor kleinere tuinen.

QUERCUS ROBUR
‘FASTIGIATE KOSTER’
Slanke eik

Zoals Quercus r. ‘Fastigiata’ maar met steviger opgaande takken zodat de steile vorm niet uitzakt. Meer uniforme planten. 

QUERCUS RUBRA
Amerikaanse eik

De overbekende, snelgroeiende Amerikaanse eik met grote, groene bladeren die in het najaar rood verkleuren. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten.

QUERCUS TURNERI

Een wintergroene, traag groeiende, slanke  boom met 5 tot 10 cm grote bladeren met 4 tot 8 paar ondiepe, leerachtige lobben. Een zeer mooie eik die zelfs in een kleine tuin kan aangeplant worden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...