Sierbomen

ROBINIA MARGARETTA
‘CASQUE ROUGE’
Acacia

Een matig groeiende acacia met takken zonder doorns en met groene, samengestelde  bladeren. De bloemen zijn diep rozerood in hangende trossen. Ze zijn talrijk aanwezig. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten.

ROBINIA PSEUDOACACIA
Gewone acacia

Een snel en breed uitgroeiende boom met groene, samengestelde bladeren en geurende, witte bloemtrossen in het late voorjaar en de vroege zomer. Deze bloemen worden enorm door de bijen bezocht! Zij maken er heerlijke honing van.

ROBINIA PSEUDOACACIA
‘FRISIA’
Geelbladige acacia

Een matig groeiende, geelbladige acacia met gans de zomer een opvallend, geel, samengesteld blad. Eén van de mooiste geelbladige bomen voor niet al te natte plaatsen.

ROBINIA PSEUDOACACIA
‘TORTUOSA’

Een kleine boom of een hoge struik met sierlijke, spiraalvormig gedraaide takken. De bladeren zijn samengesteld, bestaande uit groene blaadjes. Een prachtige boom die een aparte vorm in de tuin brengt.

SALIX ALBA
Knotwilg

De overbekende, snelgroeiende knotwilg met de dunne en zeer flexibele twijgen. De bladeren zijn groen, smal en spits. De katjes verschijnen gelijktijdig met het blad in april-mei. Deze soort stelt weinig eisen aan de standplaats (zelfs op natte gronden). Zij kan te allen tijde gesnoeid of geknot worden.

SALIX ALBA
‘LIEMPDE’
Liempdse wilg

Een snelgroeiende wilg met groene, smalle, 10 cm lange bladeren en opgaande takken die ook wel eens als knotwilg wordt gebruikt. Een goed groeiende soort zelfs voor natte gronden. Hout gewonnen van bomen die op een lichte, droge grond groeide is zeer sterk. Vroeger werd het gebruikt voor het maken van klompen,....

SALIX ALBA
‘CHERMESINA’
Knotwilg

Een variëteit binnen de wilgen met prachtige, opvallende, oranjerode twijgen in de winter. Het is een snelgroeiende soort met smal-elliptische, groene bladeren. Ook het knotten van deze soort is geen probleem.

SALIX BABYLONICA
‘TORTUOSA’
Krulwilg

Een sierlijke, middelgrote boom met spiraalsgewijs gedraaide takken en twijgen. De bladeren zijn groen en eveneens gekruld en gedraaid. De boom kan goed gesnoeid worden (takken dikwijls gebruikt in bloemschikken; indien je ze ontschorst zijn ze zuiver wit van kleur). Stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan plagen.

SOPHORA JAPONICA
Honingboom

Een matig groeiende boom met donkergroene bladeren die bestaan uit 9 tot 15 ovale, frisgroene blaadjes. In de zomer verschijnen er geelachtige bloempluimen. Deze boom groeit best op een droge, warme standplaats.

SORBUS
‘JOSEPH ROCK’
Lijsterbes

Deze lijsterbes heeft het nog typische, oneven geveerde blad dat wel heel mooi rood tot paars verkleurt in de herfst. Apart aan de variëteit ‘Joseph Rock’ zijn de gele bessen in het najaar die lang aan de boom blijven hangen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...