Sierbomen

SORBUS ARIA
‘LUTESCENS’
Lijsterbes

Een prachtige, middelgrote, matig groeiende soort met enkelvoudige, elliptische, groene bladeren (zilverkleurig aan de onderkant) die bij het ontluiken zeer mooi, volledig, zilverkleurig getint zijn. Een weinig voorkomende lijsterbes.

SORBUS ARIA
‘MAJESTICA’
Lijsterbes

Een matig groeiende, kleine boom met een compacte kegelvormige kroon. De grote bladeren zijn aan de bovenkant groen en aan de onderkant zilvergrijs. De witte bloemschermen verschijnen in het voorjaar en worden door oranjerode bessen gevolgd.

SORBUS ARNOLDIANA
‘WHITE WAX’
Lijsterbes

Een mooie, middelgrote, piramidaal groeiende boom met geveerde, groene bladeren. In het voorjaar verschijnen er witte bloemen die gevolgd worden door prachtige, witte bessen in het najaar.

SORBUS AUCUPARIA
Lijsterbes

Een matig groeiende, kleine boom met geveerde, groene bladeren en witte bloemschermen vanaf mei die worden gevolgd door oranje vruchten in juli-september.

SORBUS CASHMIRIANA
Lijsterbes

Een kleine, matig groeiende boom met mooie, donkergroene, samengestelde, 20 cm lange bladeren. De witte bloemen met roze gloed verschijnen in mei en worden gevolgd door hangende trossen van schitterende witte vruchten die tot lang na het blad zichtbaar blijven.

SORBUS DOMESTICA
Peervormige lijsterbes

Een matig tot snel groeiende, grote boom met geveerde groene bladeren en merkwaardige, peervormige vruchten. Een mooie boom die spijtig genoeg weinig aangeplant wordt.

SORBUS HUPEHENSIS
LIJSTERBES

Een kleine, matig groeiende, schitterende lijsterbes met donkergroene, samengestelde, grote bladeren met blauwe schijn. In de herfst kleuren ze mooi oranjerood. De bloemen worden gevolgd door prachtige, hangende trossen van witte bessen met roze gloed. Ze blijven lang zichtbaar.

SORBUS LATIFOLIA
‘ATROVIRENS’
Lijsterbes

Een matig groeiende, slanke boom met een gesloten, breed-kegelvormige kroon. De bladeren zijn enkelvoudig, 7 tot 10 cm groot, dik, glanzend donkergroen en grijsviltig aan de onderkant. De vruchten zijn geeloranjebruin en verschijnen in tuilen vanaf september-november.

SORBUS SCALARIS
Lijsterbes

Een schitterende, gezond groeiende lijsterbes (6-8 m) met een mooi geveerd, donkergroen blad dat de mooiste purperrode verkleuring krijgt in de herfst. Het is een prachtige boom voor de kleine tuin die vooral als bladplant (bladboom) zijn dienst bewijst. Een absolute aanrader.

SORBUS THURINGIACA
‘FASTIGIATA’
Lijsterbes

Een matig groeiende, opgaande, kleine boom met smalle, kegelvormige kruin. De bladeren zijn enkelvoudig, aan de top zwak gelobd en met 2-3 zijlobben aan de voet. Augustus-oktober verschijnen er tuilen van rode vruchten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...