Sierbomen

STEWARTIA PSEUDOCAMELIA

Een grote struik of kleine boom met groene bladeren en een opvallende stam. Hij schilfert namelijk af zoals die van de plataan. De bloemen verschijnen juni-juli. Ze zijn wit van kleur en tot 6 cm in doorsnede. Een heel aparte waardevolle solitaire struik.

STYRAX OBASSIA
Storaxboom

Een hoge struik  of kleine boom met opgaande takken en opvallende, bijna ronde bladeren (tot 15 cm groot). In mei-juni verschijnen de witte, geurende, bloemen in 10-20 cm lange, knikkende trossen. Heel mooie grote solitaire heesters of kleine boom voor de tuin. Spijtig genoeg veel te weinig gebruikt.

TETRADIUM DANIELLII (=EUODIA DANIELLII)

Een matig groeiende boom met prachtige, lange, geveerde bladeren bestaan-de uit eivormige, toegespitste blaadjes.  De tweede helft van de zomer ver-schijnen er pluimen van witroze bloemen gevolgd door  roodpuperen vruch-ten. Deze boom komt ook regelmatig voor als een hoge, brede struik.

TILIA CORDATA
Kleinbladige linde

Een snelgroeiende, grote boom met groene, hartvormige tot ronde bladeren en een ronde kruin. De bloempjes verschijnen begin juli en zijn welruikend.

TILIA CORDATA
‘ERECTA’
Kleinbladige linde

Een snelgroeiende boom met kleine, ronde, toegespitste, donkergroene (onderzijde blauwgroene) bladeren en een brede piramidale kruin. De witte bloempjes verschijnen begin juli en zijn welruikend.

TILIA CORDATA
‘GREENSPIRE’
Kleinbladige linde

Een snelgroeiende, opgaande linde met piramidale en later eivormige kroon. De groene, leerachtige blaadjes zorgen voor een mooi gesloten kruin. De witte bloempjes verschijnen begin juni en zijn welruikend. 

TILIA EUROPAEA
‘EUCHLORA’
Krimlinde

Deze snelgroeiende boom is goed te herkennen aan de afhangende takken op oudere leeftijd en de donkergroene, glimmende, elliptische bladeren. De bloemen zijn lichtgeel en verschijnen begin juli.

TILIA HENRYANA
Wimperlinde

De Tilia Henryana wordt niet te groot (+/- 5 à 6 meter), groeit grillig en kan ook zo breed worden. Snoeien is geen enkel probleem. Het blad is werkelijk gewimperd! Het loopt ietwat bronskleurig uit om dan naar groen te verkleuren.
Opmerkelijk is de gigantisch rijke bloei en geur. Deze wimperlinde bloeit op een tijdstip wanneer er niet veel meer te snoepen is voor de bijen.(begin augustus) Een aanrader!

TILIA PLATYPHYLLOS
Grootbladige linde

Een snelgroeiende, zeer grote boom met een dichte, ronde kroon. Het blad is donkergroen en een beetje hartvormig. De bloeiwijze is meestal hangend met drie witte bloempjes bij elkaar in juli. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond, en kan ook in de schaduw goed gedijen. De bloemen worden druk door de bijen bezocht.

TILIA TOMENTOSA
Zilverlinde

Een snelgroeiende, zeer grote boom met een dichte, breed-kegelvormige kroon. Het blad is opvallend grijswit aan de onderkant en dofgroen aan de bovenzijde. Een linde laat zich gemakkelijk snoeien en leiden, is weinig onderhevig aan plagen en stelt weinig eisen aan grond en standplaats. De bloemen worden druk door de bijen bezocht.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...