Sierbomen

TILIA VULGARIS
‘PALLIDA’
Grootbladige linde

Een hoog opgroeiende boom met breed piramidale kroon en roodbruine twijgen. De bladeren zijn 15 à 17 cm groot, scheef hartvormig en groen van kleur. Een mooie gele herfstkleur.

TILLIA HENRYANA
'ARNOLD SELECT'
Linde

Dit is dé linde bij uitstek als bijenplant, bloeit zeer laat, rijk en heerlijk geurend. De boom wordt niet groot en kan dus in een kleine tuin, Prachtig gewimperd blad.

ULMUS CARPINIFOLIA
‘WREDEI’
Gele olm of iep

Een matig en zuilvormig groeiende olm met gekrulde, goudgele, tegen de twijgen aangedrukte bladeren. Hij verdraagt goed te worden gesnoeid waardoor de plant wordt geprikkeld en daardoor een nog geler, opvallender blad en mooiere groeivorm krijgt. Deze olm stelt weinig eisen aan de standplaats.

ULMUS CARPINIFOLIA
‘COLUMELLA’
Olm

Een olm die we in het sortiment houden omdat hij zowat de enige is die tegen de iepenziekte bestand is. Hij groeit slank op met een open zuilvormige kruin. De donker grijsgroene bladeren zijn typische wigvormig aan de onderkant en wat gekroesd.

ZELKOVA SERRATA

Een matig groeiende, brede, grote boom met scherp getande, donkergroene, eironde bladeren die in de herfst geeloranje verkleuren. Het is een boom die zich zeer gemakkelijk laat vormen en snoeien (wordt in 'Bonzai' veel gebruikt). Hij stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan plagen.

ZELKOVA SERRATA
‘FASTIGIATA’

In opkweek. Is in alle delen hetzelfde als de soort Zelkova serrata maar groeit slank op. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...