Sierbomen

ACER PSEUDOPLATANUS
‘PRINZ HANDJERY’
Esdoorn

Een traag groeiende, zeer kleine esdoorn waarvan de jonge, vijflobbige bladeren roze gekleurd zijn, later geelbruin en nadien lichtgroen. De onderzijde van het blad is purper gekleurd. In het najaar zal deze cultivar opnieuw mooi verkleuren. Een boom die in kleine tuinen kan verwerkt worden. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats. 

 
 

 

ACER PSEUDOPLATANUS
Gewone Esdoorn

Een snelgroeiende, hoge boom die weinig eisen stelt aan de standplaats en aan de grond. Zelfs in de schaduw kan deze plant zich goed ontwikkelen. De bladeren van deze esdoorn zijn dofgroen en kleuren in de herfst geel. Esdoorn produceert waardevol hout dat weinig werkt. Esdoorn is niet geschikt om in grote homogene oppervlakten aangeplant te worden. Wel is hij zeer dienstig om groepsgewijs te worden bijgemengd in een eiken- of beukenbos.

ACER RUBRUM
Rode esdoorn

Een  mooie, grote esdoorn met een ronde tot kegelvormige kroon. De bladeren zijn als deze van de gewone esdoorn, dus vijflobbig en groen (iets kleiner) maar met mooie herfstkleuren in de oranje en rode tinten. De jonge twijgen zijn opvallend roodbruin gekleurd. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

 

ACER RUBRUM
‘FAIRVIEW FLAME’
Rode esdoorn
Zoals de soort Acer rubrum maar met afgeronde kruin op latere leeftijd en een geweldig intens rode tot roodpurperen herfstkleur!
 
 

 

ACER RUBRUM
‘OCTOBER GLORY’
Rode esdoorn

Een  mooie, grote esdoorn met een ronde tot kegelvormige kroon. De bladeren zijn ietwat kleiner als deze van de gewone esdoorn, vijflobbig en groen, blauwgroen aan de onderkant maar met schitterende donkerrode herfstkleuren. De jonge twijgen zijn opvallend roodbruin gekleurd. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

 

ACER RUFINERVE
Slangenhuid esdoorn

Een matig groeiende boom met prachtige, opvallende witte strepen op de stam. De bladeren zijn drielobbig, groen en kleuren mooi helderrood en geel in de herfst. De jonge bladeren lopen bronskleurig rood uit. Eén van de zogenaamde ‘Snake bark maples’. Een boom (ook voor kleine tuinen) die in de winter d.m.v. zijn bast kleur brengt.

 

ACER SACCHARINUM
‘ELEGANT’
Zilveresdoorn

Een snelgroeiende, hoge esdoorn met iets overhangende takken. De vijflobbige bladeren van deze cultivar zijn diep ingesneden (tot ongeveer de helft) en groen van kleur (onderzijde blauw berijpt). In het najaar verkleuren ze oranje tot rood.

 
 

 

ACER SACCHARUM
Suikeresdoorn

Een vrij zeldzame, matig groeiende, mooie boom met frisgroene, drie- à vijflobbige bladeren die in de herfst geeloranje tot rood verkleuren. Voor de echte diepe herfstkleuren mist hij hier de hete zomers.

 

ACER TATARICUM SUBSP. GINNALA

Een matig groeiende, kleine boom of grote struik met een open groeiwijze. De bladeren zijn diep ingesneden van vorm en donkergroen van kleur. In de herfst kleuren de bladeren prachtig rood en oranjegeel. Een boom voor kleine tuinen met adembenemende herfstverkleuringen.

AESCULUS HIPPOCASTANUM
Witte paardenkastanje

Een groot en breed groeiende boom met vijftallige, donkergroene bladeren. Er worden talrijke vruchten gevormd door deze paardekastanje. De bloempluimen zijn wit en rechtopstaand. Een sterk groeiende soort. Een prachtige, majestueuze boom die zeker een plaats verdient in het bos.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...