Sierbomen

AESCULUS PAVIA
Paardenkastanje

Een zeer mooie, geënte, traag groeiende, kleinkruinige paardekastanje met het typische, vijftallige, groene blad van de paardekastanje. Eind mei verschijnen de rechtopstaande trossen van prachtige, roze-achtige bloemen.

AILANTHUS ALTISSIMA
Hemelboom

Een groot groeiende boom met lange, grote, groene gevederde bladeren. In juli verschijnen de oranjekleurige bloemen in grote pluimen. De bloei is echter weinig opvallend. Het is een matig tot snel groeiende soort. Deze boom stelt weinig eisen aan de grond maar heeft weinig sierwaarde voor de gewone tuin.

ALBIZIA JULIBRISSIN
'TROPICAL DREAM'
Zijdeboom

Een ietwat tropisch aandoende, kleine boom met de typische parapluvormige kruin en lange, groene, samengestelde bladeren. Het blad sluit zich bij avond. In juli-oktober verschijnen meestal in warme zomers de zacht roze pluizige bollen (bloemen). Alleen te gebruiken op warme plaatsen in de tuin. De meeste winterharde cultivar!

ALBIZIA JULIBRISSIN
'EVI'S PRIDE'
Zijdeboom

Een ietwat tropisch aandoende, kleine boom met de typische parapluvormige kruin en lange, lichtpaarse, samengestelde bladeren. Het blad sluit zich bij avond. In juli-oktober verschijnen meestal in warme zomers de zacht rode pluizige bollen (bloemen). Alleen te gebruiken op warme plaatsen in de tuin. De meeste winterharde cultivar!

ALNUS CORDATA
Italiaanse els

Een matig groeiende, kleine boom met een hartvormig groen blad. Deze els stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ALNUS GLUTINOSA
Zwarte els

Ook in de nattere gebieden groeit deze struik tot kleine boom vrij goed. Uitstekend als tussenbeplanting in een bos (stikstofbinder). Zwarte els levert goed brandhout. Het is een matig groeiende variëteit met rondachtige, groene bladeren. Gewoonlijk wordt els aangeplant als onderbegroeiing en dan voornamelijk als hakhout (om de 10 jaar kappen). Het hout van els is zeer duurzaam in water of in de grond.

ALNUS INCANA
Witte of grauwe els

De matig groeiende, witte els is een kalkminnende struik of kleine boom met een grauwgroen blad en een zilvergrijze stam. De witte els groeit het best op een droge grond. Het is een krachtige groeier met een dichte piramidale kruin. De katjes bloeien vooraleer de bladeren uitlopen waarna de elzenpropjes verschijnen.

ALNUS SPAETHII
'SPAETH'
Els

Een snelgroeiende boom tot 15 meter hoog met smalle, elliptische bladeren die ietwat purperkleurig uitlopen, daarna donkergroen. Katjes verschijnen vroeg. Eigenlijk gekweekt omdat het een mooie laanboom is.

AMELANCHIER ARBOREA
'ROBIN HILL'
Rotmispel

Een matig groeiende, opgaande, vrij dichtvertakte, grote struik of kleine boom. In het knopstadium zijn de bloemen roze, later lichtroze en tenslotte wit. Het bloemen begint rond einde maart. Ze worden door blauwzwarte vruchten gevolgd die fel door de vogels gezocht worden.

AMELANCHIER LAMARCKI
BALLERINA
Krentenboompje

Deze matig groeiende variëteit is op hoogstam geënt en zal uitgroeien tot een kleine boom. In april, juist voor het in blad komen, verschijnen de grote, zuiver witte bloemtrossen. In juni komen grote, blauwe, zoete bessen te voorschijn. Het blad is bronskleurig bij het opkomen en nadien groen verkleurend met een mooie herfstkleur.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...