Sierbomen

ARALIA ELATA
Engelenboom

Een hoge, traag groeiende struik of kleine boom met stekelige, dikke, rechtopstaande, grijsachtige twijgen. De zeer grote, groene, geveerde bladeren kunnen wel tot 60-100 cm lang zijn. In augustus-september verschijnen er grote, geelachtige witte bloempluimen.

BETULA PAPYRIFERA
Papierberk

Dit is een matig groeiende boom die wit wordt van stam en afbladdert in papierdunne stroken. Later onstaat er een schilderachtige kruin met neerhangende takken. De bladeren zijn elliptisch van vorm en groen van kleur.

BETULA PENDULA
Inheemse, ruwe berk

Een snelgroeiende, opgaande boom met sierlijk overhangende takken en twijgen. De soort bezit een sterk afbladderende, geelwitte bast. De bladeren zijn groen, toegespitst en voelen ruw aan omwille van de wrattige structuur. De jonge twijgen bezitten eveneens deze wratjes.

BETULA UTILIS VAR.
‘JACQUEMONTII’
Himalajaberk

Een hoogopgaande berk met een zeer opvallende witte, afbladderende bast en grote, donkergroene bladeren die in de herfst geel verkleuren. Deze matig groeiende variëteit heeft in zijn jong stadium reeds een zilverige glanzendwitte stam. Hij stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

BROUSSONETIA PAPYRIFERA
Echte papiermoerbei

Een snelgroeiende, hoge struik of kleine boom die opvalt door de prachtige, diep ingesneden, 20 cm grote bladeren. Prachtig lichte, opvallende bast in de winter.  Indien de planten elk jaar in het voorjaar diep worden teruggesnoeid ontstaan er nieuwe krachtige scheuten met grote, diep ingesneden bladeren.

CARAGANA ARBORESCENS
Erwtenboom

Een matig groeiende, grote struik of kleine boom. In mei verschijnen er kleine, gele bloempjes, nadien ontstaan er lange peulen. Deze variëteit groeit ook op slechte grond. Deze soort bezit lichtgroene samengestelde blaadjes.

CARAGANA ARBORESCENS
‘PENDULA’
Erwtenstruik

Een traag groeiende, kleine boom met naar beneden hangende takken. In mei verschijnen er kleine, gele bloempjes, nadien ontstaan er lange peulen. Deze variëteit groeit ook op slechte grond. Deze soort bezit lichtgroene, samengestelde blaadjes.

CARPINUS BETULUS
Haagbeuk

Een matig groeiende struik of hoge boom die zeer gezond groeit. Deze plant is geschikt als solitaire boom maar ook voor hagen, windschermen en zichtbrekers. De bladeren zijn elliptisch van vorm en heldergroen van kleur. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten. 

CARPINUS BETULUS
‘COLUMNARIS’
Veredelde haagbeuk

Een trage, prachtige, vlam- tot bolvormige groeier met elliptische, heldergroene bladeren. Ze verkleuren geel in de herfst. Het is een bijzonder gezond groeiende boom die weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

CARPINUS BETULUS
‘FASTIGIATA’
Slanke haagbeuk

Een matig groeiende, slanke, schitterende solitaire haagbeuk. Deze soort is gemakkelijk te snoeien en eveneens zeer goed geschikt als windscherm of zichtbreker. Ook als straat-of laanbeplanting is deze goed te gebruiken. Deze haagbeuk bezit frisgroene bladeren, stelt weinig eisen aan grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en insecten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...