Sierbomen

CARPINUS BETULUS
‘FRANS FONTAINE’
Slanke haagbeuk

Een matig groeiende haagbeuk met een uitzonderlijk slanke habitus. Deze beuk bezit frisse, groene bladeren en laat zich gemakkelijk snoeien. Een zeer waardevolle boom voor hagen, zichtschermen, laan- en straatbeplanting, die weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

CARPINUS BETULUS
‘LUCAS’
Slanke haagbeuk

Een schitterende zuilvorm die door ons in 1990 werd geselecteerd uit Carpinus betulus. Hij werd genoemd naar mijn zoon, Lucas Houtmeyers. De boom valt op door het behoud van het dorre blad in de winter en kan zo concurreren met de populaire beuk. Het blad is erg donkergroen in de zomerperiode en loopt uit met rode toppen. De boom kan gebruikt worden voor het maken van hoge hagen, als zichtbreker, als laanboom of als kleine boom in de tuin. Een echte verbetering t.o.v. de veel gebruikte Carpinus bet. ‘Fastigiata’. 

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen keurde de boom op GrootGroen 2007. Hij won een bronzen medaille.

 

CARPINUS JAPONICA

Een matig groeiende struik of kleine boom met een licht grijsbruine afbladderende schors. De bladeren zijn groen, 5 tot 10 cm lang, toegespitst en elliptisch van vorm. Bij het ontluiken van de bladeren kleuren ze bronskleurig rood. De vruchtkatjes lijken op grote ‘hopbellen’ en blijven zeer lang op de boom aanwezig.

CASTANEA SATIVA
Tamme kastanje

Een grote en matig groeiende boom met groengele, speciaal ruikende katjes in juli. Nadien komen er roodbruine, eetbare kastanjes. Deze boom groeit op alle gronden. Kruisbestuiving is wel vereist om vruchten te bekomen. De boom is voorzien van groene, getande bladeren, stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten.

CASTANEA SATIVA
‘DE LYON’
Veredelde tamme kastanje

Een grote en matig groeiende boom met groengele, speciaal ruikende katjes in juli. Nadien komen er roodbruine, eetbare kastanjes. Deze zijn groter en meer gevuld dan de vruchten van de wilde vorm. De boom groeit op alle gronden. Kruisbestuiving is wel vereist om vruchten te bekomen. De boom is voorzien van groene, getande bladeren, stelt weinig eisen aan de standplaats.

CATALPA BIGNONIOIDES
Trompetboom

Een matig tot snel groeiende boom met grote, frisgroene bladeren. Deze soort verdraagt het om goed gesnoeid te worden. In juni-juli verschijnen er witte, opstaande bloempluimen die gevolgd worden door de zeer opvallende lange, boonachtige vruchten.

CATALPA BIGNONIOIDES
‘AUREA’
Gele trompetboom

Een matig groeiende boom met ronde kruin. De grote, hartvormige bladeren zijn prachtig goudgeel uitlopend, later tot groengeel verkleurend. In juni-juli verschijnen er witte, opstaande bloempluimen die gevolgd worden door de zeer opvallende lange, boonachtige vruchten.

CERCIDIPHYLLUM JAPONICUM
Katsuraboom

Een hoge, snelgroeiende struik of kleine boom met bijna niervormige, overstaande, groene bladeren die in het najaar mooi goudgeel of oranjeachtig verkleuren. De bloemen van deze soort zijn van geen betekenis. Deze plant best plaatsen op een beschutte plek daar hij wel eens te lijden heeft van lentevorst.

CERCIS CANADENSIS
Amerikaanse judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of kleine boom.  Tijdens het voorjaar verschijnen de prachtig gevormde, grote, groene, bijna ronde bladeren en de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen.  In de late zomer verschijnen er dan lange, paarsachtige rode peulen. Deze soort zou meer winterhard zijn dan zijn bekende Cercis siliquastrum.

CERCIS CANADENSIS
‘FOREST PANSY’
Amerikaanse judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of kleine boom. Net voor het blad verschijnen de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen. De bladeren zijn rondachtig van vorm maar vooral schitterend, blinkend purperrood van kleur. Een echte topper in de tuin!

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...