Sierbomen

CERCIS CANADENSIS
'RUBY FALLS'
Judasboom

Een erg compacte treurvorm van de Cercis. Tijdens het voorjaar verschijnen de prachtig gevormde, grote, rode, bijna ronde bladeren. Net voordat het blad ontspruit, verschijnen de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen. Prachtige, aparte treurvorm.

CERCIS SILIQUASTRUM
Judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of kleine boom.  Tijdens het voorjaar verschijnen de prachtig gevormde, groene, bijna ronde bladeren en de in trossen hangende, vlinderbloemige, felroze bloemen.  In de late zomer verschijnen er dan lange, paarsachtige rode peulen.

CERCIS SILIQUASTRUM
‘ALBA’
Judasboom

Een matig en breed groeiende, hoge struik of meerstammige kleine boom of kleine boom. Net voor het verschijnen van het blad ontspruiten er in trossen hangende, vlinderbloemige, witte bloemen. Deze worden dan in de late zomer gevolgd door lange, bruine peulen. Net na de bloem verschijnen dan ook de prachtig gevormde, groene, bijna ronde bladeren. Cercis gedijt best op een zonnige, warme plaats. 

CLADRASTIS KENTUKEA
Amerikaans geelhout

Een weinig voorkomende, matig groeiende boom of struik met een groot, geveerd, samengesteld, groen blad dat in de herfst prachtig geel verkleurt. In de zomer verschijnen er trossen van vlinderbloemige, geurende, geelgevlekte bloemen.

CORNUS
‘RUTGAN’

Een traag groeiende, opgaande, kleine boom of hoge struik met ovale, groene bladeren die felrood verkleuren in de herfst. In mei verschijnen ook aan deze cornus zes mooie, roze bracteeën Er verschijnen bijna nooit vruchten na de bloei. Het is één van de enige soorten die groeit met een centrale stam. Cornus uit de Stellar Group (kruisingen tussen C. floridaC. kousaC. nuttalli) Originele 20 jaar oude plant: ruim 7 meter hoog 5,5 meter breed.

CORNUS CONTROVERSA
Reuzenkornoelje

Een matig groeiende hoge struik of kleine boom. In de zomer verschijnen kleine, stervormige, witte bloempjes in tuilen gevolgd door zwarte vruchtjes. De bladeren zijn ovaal spitsvormig en felgroen. De bladeren kleuren mooi roodpaars in het najaar. De takstand is uniek. Ze zijn mooi horizontaal, regelmatig ingeplant.

CORNUS CONTROVERSA
‘VARIEGATA’

Een grote, prachtige, matig groeiende grote struik of kleine boom. In de zomer verschijnen kleine, stervormige, witte bloempjes in tuilen gevolgd door zwarte vruchtjes. De bladeren zijn ovaal spitsvormig van vorm en groenwit van kleur (mooie opvallend witte rand). De bladeren kleuren mooi roodpaars in het najaar. De takstand is uniek. Ze zijn mooi horizontaal, regelmatig ingeplant.

CORNUS CONTROVERSA
‘EDDIE’S WHITE WONDER’

Een matig groeiende, boomachtige struik met ovale, groene bladeren die in de herfst schitterend rood en paars kleuren. Deze cultivar heeft net als de nuttalii-soorten zeer grote bracteeën (groter dan deze van de C. kousa ssp.). Prachtige verschijning als hij zo vroeg in de lente bloeit. 

CORNUS MAS
Gele kornoelje

Een matig groeiende, hoge struik of kleine boom met groene bladeren. De bloemen verschijnen in februari-maart voor de bladeren. Ze zijn geel en staan in bundeltjes bij elkaar. Bij oudere planten worden de bloemen gevolgd door prachtige vruchten in het najaar. Ze zijn mooi rood en eetbaar!

CORNUS MAS
‘VARIEGATA’
Kornoelje

Een matig groeiende hoge struik of kleine boom  met prachtige groene, wit gerande bladeren. De bloemen verschijnen in februari-maart voor de bladeren. Ze zijn geel en staan in bundeltjes bij elkaar. De vruchten kan je terug vinden in het najaar. Ze zijn rood en eetbaar en vallen op tegen dat groen blad. Een topper!

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...