Sierbomen

CORNUS NUTTALLII
‘MONARCH’
Grootbloemige kornoelje

Een traag groeiende, opgaande, kleine boom of hoge struik met ovale, groene bladeren die felrood verkleuren in de herfst. In mei verschijnen ook aan deze cornus zes mooie, witte bracteeën (schutbladeren). Er verschijnen bijna nooit vruchten na de bloei. Het is één van de enige soorten die groeit met een centrale stam.

CORYLUS AVELLANA
‘ANNY’S COMPACT GLOBE’
Hazelaar

Een roodbladige hazelaar die traag en zeer compact groeit. Hij is geënt op de decoratieve stam van Corylus colurna. Weer een boom voor de kleine tuin met een weinig voorkomend rood blad. Vooral in het voorjaar is de rode kleur intens. Daarna zijn het vooral de jonge groeipunten die prachtig rood zijn. De oudere bladeren zijn purpergroen. Gezond groeiend en te allen tijde te snoeien.

CORYLUS AVELLANA
‘WEBB’ S PRIZE COB’
Hazelnoot

Een grootvruchtige hazelnoot die op de zeer decoratieve, kurkachtige stam van Corylus colurna werd geënt. De bladeren zijn groen van kleur, ovaal en getand van vorm. In de winterperiode zijn de prachtige, lange, mannelijke katjes zichtbaar. In het najaar verschijnen dan de hazelnoten. Toch is het een boom die in kleine tuinen goed kan worden gebruikt en heel wat sierwaarde heeft.

CORYLUS COLURNA
Boomhazelaar

Een groot groeiende boom met decoratieve, grijze schors en grote donkergroene bladeren. In februari-maart ontstaan 10 cm lange katjes. Deze soort is zeer mooi te gebruiken als laanboom, stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

CRATAEGUS LAEVIGATA
‘AURORA’
Tweestijlige meidoorn

Een kleine boom met opgaande, compacte kroon die zich gemakkelijk laat snoeien. Mei-juni verschijnen er witte bloempjes in trossen die in het najaar gevolgd worden door grote, opvallende, ovoïde vruchten die tot diep in de winter aan de boom blijven.

CRATAEGUS LAEVIGATA
‘PAUL’S SCARLET’
Tweestijlige meidoorn

Een matig groeiende, kleine boom met in mei scharlakenrode, gevulde bloemen. De bladeren vallen in de winter af, zijn groen van kleur en zwak gelobd. De boom laat zich gemakkelijk snoeien en stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

DAVIDIA INVOLUCRATA VAR. VILMORINIANA
Vaantjesboom

Grote struik, kleine boom met donkergroene, 9-14 cm grote bladeren. De bloempjes zijn nietig maar zijn omgeven door twee grote, roomkleurige schutbladeren (net witte zakdoeken die in de boom hangen). Kan in de lente vorstschade oplopen maar herstelt ervan. Begint pas op oudere leeftijd te bloeien.

FAGUS SYLVATICA
Groene beuk

Een matig groeiende, hoge struik of grote boom met groene, breed-elliptische bladeren. De boom is ook geschikt voor de schaduw en kan in alle vormen worden gesnoeid. Hij kan worden gebruikt als haagplant, windscherm,... Bij ons vindt U ook geleide beuken. Hiertoe werden ze aan een frame ingebonden. Ook grote, geschoren piramiden vindt U in het assortiment.

FAGUS SYLVATICA
‘ASPLENIFOLIA’
Varenbeuk

Een middelgrote boom met sierlijke, groene, diep ingesneden bladeren. De kruin is dicht vertakt en piramidaal groeiend. Een sierlijke solitair die goed groeit.  Deze beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond die niet al te droog is, stelt weinig eisen aan de grond en standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten en plagen.

FAGUS SYLVATICA
‘ATROPUNICEA’
Rode beuk

Een overbekende, matig groeiende, zeer grote boom met rode, breed-elliptische bladeren. Deze breed uitgroeiende beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond die niet al te droog is. Net als de groene beuk kan ook deze worden gebruikt als haag, hoog windscherm, leiboom... Hij laat zich uitermate goed in vorm knippen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...