Treurbomen

BETULA PENDULA
‘YOUNGII’
Prieelberk

Een matig groeiende berk met lichtgroene, driehoekige bladeren. De takken staan horizontaal zowel als afhangend. Ze zijn slap en dun. Deze berk heeft geen doorgaande kop. Het is een waardevolle treurboom.

CARPINUS BETULUS
‘PENDULA’
Treurhaagbeuk

Een matig groeiende boom met groene, elliptische blade-ren. De twijgen zijn overhangend. Een weinig voorkomende soort die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Altijd een frisse bladstand. Een zeer aan te bevelen soort.

CERCIDIPHYLLUM JAPONICUM
‘PENDULUM’

Een hoge struik met afhangende takken en breed-elliptische tot bijna niervormige, overstaande, bronskleurig uitlopende bladeren die in het najaar mooi goudgeel of oranjeachtig verkleuren. De bloemen verschijnen onopvallend in mei.

CHAMAECYPARIS L.
'DIK'S WEEPING'

Ongelooflijk deze treurvorm! Het is een snelgroeier maar die uitermate slank blijft.  Als hij 6 meter hoog is zal hij maar 1 meter breed zijn! Zeer apart om zulk een silhouet in de tuin boven de beplanting uit te zien toornen.

CORYLUS AVELLANA
‘PENDULA’
Treurhazelaar

Een matig groeiende treurboom zonder doorgaande kop met stevige, groene, ovale, getande bladeren. De mannelijke bloemen komen voor in schitterende, opvallende hangende katjes vanaf febr.-maart. Deze variëteit stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Hij kan te allen tijde gesnoeid worden.

FAGUS SYLVATICA
‘AUREA PENDULA’
Treurbeuk

Iets voor de verzamelaar. Een traag groeiende treurvorm met doorgaande kop en vlak naast de stam slap neerhangende takken. De bladeren zijn geel gekleurd maar hebben last van zonnebrand. Dus een ietwat schaduwrijke plek is aan te raden.

FAGUS SYLVATICA
‘BLACK SWAN’
Rode treurbeuk

Een schitterende rode treurbeuk met doorgaande kop! Het is een opgaande, middelgrote boom. De bladeren zijn glimmend en donkerrood van kleur.

FAGUS SYLVATICA
‘PURPUREA PENDULA’
Rode treurbeuk

Een traag groeiende beuk met rechtafhangende takken zonder doorgaande kop. De bladeren zijn zoals die van de rode beuk, dus breed-elliptisch, en roodbruin van kleur. Deze beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond.

FAGUS SYLVATICA
'HORZONTALIS'

Een waardevolle, matig groeiende beuk zonder doorgaande kop en takken die sierlijk in bogen afhangen en ietwat horizontaal groeien. De bladeren zijn zoals die van de gewone groene beuk.  Door zijn speciale groei kan deze boom mooi worden gebruikt als solitair. Hij groeit goed.

FAGUS SYLVATICA
‘PENDULA’
Groene treurbeuk

Een matig groeiende beuk met een doorgaande kop en takken die sierlijk in bogen afhangen tot op de grond. De bladeren zijn zoals die van de gewone groene beuk. Door zijn speciale groei kan deze boom mooi worden gebruikt als solitair. Deze boom groeit goed, zelfs aan een waterkant. Deze beuk groeit het best op een kalk- en humusrijke grond.

FAGUS SYLVATICA
‘TORTUOSA’

De naam leek ons niet helemaal duidelijk. We verwachtten een soort met gedraaide takken. Dat is het niet. Het is een prachtige groene treurbeuk zonder doorgaande kop! Zeer dicht en compact groeiend. Dus eentje voor de kleine tuin!

FRAXINUS EXCELSIOR
‘PENDULA’
Treures

Een matig groeiende treures met naar beneden hangende takken en oneven geveerde, groene bladeren. De takken en twijgen zijn met dikke zwarte knoppen bezet.

GINKGO BILOBA
‘PENDULA’
Japanse notenboom

Een treurvorm die soms aan de voet wordt geënt, gestokt en zo als opgaande vorm wordt gekweekt met slank naast de stam neerhangende twijgen.  Dikwijls ook op half- en hoogstam geënt waardoor vanaf een vooraf bepaalde hoogte alle takken naar beneden hangen. Uitermate waardevolle, weinig gebruikte boom met de prachtige, opvallende, waaiervormige, groene bladeren met ingesneden top.

GINKGO BILOBA
‘UMBRELLA’

Een Japanse notenboom meestal geënt op stam. De kruin hangt niet zoals de cultivar ‘Pendula’ met de takken tot op de grond. Hij dijt uit en groeit meer in de breedte. Zoals de naam al suggereert: parapluvormig.

LABURNUM ALPINUM
‘PENDULUM’

Een traag groeiend treurboompje met drietallige, donkergroene bladeren en overhangende twijgen. De bloemen verschijnen vanaf juni in lange, hangende trossen. Ze zijn geel van kleur en ruiken lekker.

LARIX KAEMPFERI
‘PENDULA’
Treurlork

Een matig groeiende, bladverliezende boom met neer-hangende takken. De grijsgroene naalden hebben een lengte van 3-5 cm en staan met 30-40 op kortloten ingeplant. Een waardevolle treurboom.

LARIX KAEMPFERI
‘STIFF WEEPING’
Lork

Een matig groeiende, bladverliezende treurboom zonder doorgaande kop met takken die recht langsheen de stam neerhangen. De grijsgroene naalden hebben een lengte van 3-5 cm en staan met 30-40 op kortloten ingeplant. Een waardevolle treurboom die goed in een kleine tuin gebruikt kan worden.

MALUS
‘RED JADE’
Treurappel

Een matig groeiende treurboom met afhangende, dunne takken en groene bladeren. In het voorjaar verschijnen er witte bloempjes die in de knop mooi roze zijn. De bloemen worden gevolgd door vele, rode vruchten die tot lang in de winter op de boom aanwezig blijven.

MORUS ALBA
‘PENDULA’
Treurmoerbei

Een treurvorm met loodrecht naar beneden hangende takken. De bladeren zijn breed eirond, vrij glad met iets afgeronde of hartvormige voet, ingesneden en prachtig heldergroen van kleur. In de zomer verschijnen er roodzwarte, zeer zoete, op frambozen gelijkende vruchten.

PRUNUS SERRULATA
‘KIKU-SHIDARE’
Japanse treurkers

Een treurvorm met naar beneden hangende takken, groene bladeren en dieproze bloemen die de eerste helft van april verschijnen.

PRUNUS SUBHIRTELLA
‘PENDULA’
Treurkers

Een treurboom met afhangende takken en groene, spitse bladeren. Er verschijnen bleekroze, kleine bloemen begin april.

PYRUS SALICIFOLIA
‘PENDULA’

Een traag groeiende sierpeer met dunne, afhangende twijgen en een opvallend, grijs viltig blad. In het voorjaar verschijnen er witte bloempjes die door peervormige vruchten worden gevolgd. Door zijn aparte kleur van blad en groeivorm is het, zelfs voor kleine tuinen, een waardevolle treurboom.

SALIX CAPREA
‘KILMARNOCK’
Waterwilg

Een matig groeiend treurwilgje met sierlijk neerhangende takken en groene, langwerpige bladeren. De katjes zijn groot, zilverwit en zijn met talrijke gele meeldraden bezet in maart-april. Uiteraard is deze soort op een stam geënt.

SALIX SEPULCRALIS
‘TRISTIS’
Treurwilg

Een snel en goed groeiende, hoge boom die zich gemakkelijk laat snoeien maar niet gedijt op al te droge grond. De twijgen zijn afhangend en geel wat in de winter wel opvallend is. De bladeren zijn smal, lancetvormig en grijsgroen van kleur.

SOPHORA JAPONICA
‘PENDULA’
Honingboom

Een compacte, matig groeiende boom met groene, overhangende twijgen en oneven geveerde, donkergroene bladeren. De bloemen verschijnen in roomwitte pluimen vanaf augustus-september (pas op oudere leeftijd). Een treurboom die niet gezond groeit. (Regelmatig dood hout).

ULMUS AM.
‘CAMPERDOWNII’
Treurolm

Een matig en parapluvormig groeiende olm met vrij grote groene bladeren. Door zijn grote bladeren en zijn dichte bladbezetting is het een uitstekende prieelboom. Oppassen uiteraard met deze soort omwille van de olmenziekte.

ULMUS AMERICANA
‘CAMPERDOWNII’
Treurolm

Een matig en parapluvormig groeiende olm met  vrij grote groene bladeren. Door zijn grote bladeren en zijn dichte bladbezetting is het een uitstekende prieelboom. Kan ook in een frame ingebonden worden voor het maken van een 'dakboom'

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...