Vaste planten, grassen & kruiden

FARGESIA MURIELAE
'JUMBO'
Bamboe

De allerbeste tuinbamboes zijn van het geslacht Fargesia. Ze zijn eerder zodevormend en woekeren niet zo fel. 'Jumbo' is een selectie met een groengele stengel. Fris lichtgroen loof en mooi groenblijvend in de winterperiode. Tussen de 2 en de 3 meter hoog.

FARGESIA MURIELAE '
'WOLONG
Bamboe

De allerbeste tuinbamboes zijn van het geslacht Fargesia. Ze zijn eerder zodevormend en woekeren niet zo fel. Dit is een van de grootste, polvormende bamboe momenteel verkrijgbaar. Deze schitterende plant maakt relatief grote bladeren en kan op den duur uitgroeien tot een hoogte van 5 meter (of meer?). 

FARGESIA NITIDA
Bamboe

Een groenblijvende bamboe met kleine, puntige, middelgroene bladeren aan donkerpaarse stelen. Het is een zeer mooie, niet woekerende bamboe die weinig eisen stelt aan grond en standplaats en weinig onderhevig is aan plagen en ziekten.

FESTUCA
'WALBERLA'
Zwenkgras

Een zeer fijn, groen grasje voor slechte, schrale gronden en zonnige standplaats. Wordt slechts 20 cm hoog, De aren bereiken een hoogte van 40 cm en hebben een roodachtige kleur.Ook de toppen van het groene gewas kleuren ietwat rood in de herfst.

FESTUCA GAUTIERI
Zwenkgras

Aanvankelijk een heel leuk bolvormig siergrasje tot 20 cm hoog met donkergroen loof. Later groeien de pollen in mekaar. Deze polvormende, groenblijvende plant groeit best op een droge, arme zandgrond in de volle zon.

| 6 planten per m2 | Hoogte 10 cm | Bloeit in | Standplaats: |

FESTUCA GAUTIERI
'PIC CARLIT'

Dit groenblijvende gras is een compactere versie van de 'Festuca gauterie'. De bladeren zijn echter stugger en harder. In de zomer vormen zich goudgele bloeiwijzen aan zilveren stengels.Ideaal voor een zonnige standplaats in bijvoorbeeld een rots-en steentuin.

FESTUCA GLAUCA
Zwenkgras

Een bekend grasje tot 20 cm hoog met opvallend fijne, blauwe, lange, smalle bladeren en blauwgrijze halmen die verschijnen van juni tot juli. Deze polvormende, groenblijvende plant groeit best op een droge, arme zandgrond in de volle zon.

FESTUCA GLAUCA
'AZURIT'

Een heel leuk bolvormig siergrasje tot 20 cm hoog met opvallend zilvergrijs loof. Later groeien de pollen in mekaar. Deze polvormende, groenblijvende plant groeit best op een droge, arme zandgrond in de volle zon.

FESTUCA GLAUCA
'ELIAH BLUE'
buntgras

Deze Festuca tot 30 cm hoog heeft de meest opvallend blauwe, fijne, lange, smalle bladeren! De blauwgrijze halmen die verschijnen van juni tot juli. Deze polvormende, groenblijvende plant groeit best op een droge, arme zandgrond in de volle zon.

FESTUCA GLAUCA
'GOLDEN TOUPEE'

Een bekend grasje tot 30 cm hoog met groengele, smalle bladeren en grijze halmen die verschijnen van juni tot juli. Deze polvormende, groenblijvende plant groeit best op een droge, arme zandgrond in de volle zon.

FILIPENDULA PURPUREA
Moerrasspirea

Een vaste plant die een hoogte van 80 cm bereikt. Hij heeft handvormig, vijf- tot zevenlobbige, groene bladeren en bloeit mooi in mei-juni-juli met rozerode bloemen in luchtige pluimen. Een borderplant die vooral geschikt is voor vochthoudende grond. Goede snijbloemen.

| 5 planten per m2 | Hoogte 80 cm | Bloeit in
Juni,Juli
| Standplaats: |

FILIPENDULA RUBRA
‘VENUSTA’
Moerrasspirea

Een vaste plant die een hoogte van 180 cm bereikt. Hij heeft handvormig, vijf- tot zevenlobbige, groene bladeren en bloeit mooi in juni-juli-augustus met rozerode bloemen in luchtige pluimen. Een borderplant voor een vochtige standplaats. De bladeren verbranden anders onverbiddelijk. Goede snijbloemen.

FOENICULUM VULGARE
Venkel

Een kruid voor de keuken met schermen van geelgroene bloemen aan 2 meter hoge stengels in augustus. Het haarfijne loof ruikt sterk naar anijs en groeit uit tot stevige pluimen.

FOENICULUM VULGARIS
'GIANT BRONZE'
Venkel

Kruid voor de keuken met schermen van geelgroene bloemen vanaf juni tot september, 1 meter hoge stengels in augustus. Haarfijn donker loof, ruikt sterk naar anijs en groeit uit tot stevige pluimen.

FRAGARIA
'ELSANTA'
Aardbei

Een grootvruchtige aardbei voor de tuin.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...