Vaste planten, grassen & kruiden

DELPHINIUM
'KING ARTHUR'
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, violette bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september.

DELPHINIUM GRANDIFLORUM
‘BLAUER ZWERG’

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 40 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De schitterende, gentiaanblauwe, gespoorde bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september.

DELPHINUIM
'SUMMER SKIES'
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, lichtblauwe bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september. Een Pacific-giant hybride.

DESCHAMPSIA CESPITOSA
Ruwe smele

Een groen blijvende grassoort met dichte, smalle, donkergroene bladeren. In de zomer verschijnen er open pluimen van bleekbruine aartjes die tot in de winter goed blijven. Dit gras stelt weinig eisen aan de grond (niet te droog). Zaait zich overvloedig uit.

| 3 planten per m2 | Hoogte 100 cm | Bloeit in | Standplaats: |

DESCHAMPSIA FLEXUOSA
'TATRA GOLD'
Ruwe smele

Een grassoort met dichte, smalle, geelgroene bladeren. In de zomer verschijnen er schitterende, open pluimen van  bleekbruine aartjes die tot in de winter goed blijven. Dit gras stelt weinig eisen aan de grond (niet te droog). Zaait zich overvloedig uit. 

DESCHAMPSIA FLEXUOSA
‘TATRA GOLD’
Ruwe smele

Een groen blijvende grassoort met dichte, smalle, geelgroene bladeren. In de zomer verschijnen er open pluimen van bleekbruine aartjes die tot in de winter goed blijven. Dit gras stelt weinig eisen aan de grond (niet te droog). Zaait zich overvloedig uit.

DIANTHUS
Anjer

Een overbekend vlinderplantje met toefjes van kleine, lancetvormige, groene (dikwijls blauw berijpte) blaadjes. Het is ongetwijfeld een rotsplantje dat houdt van een droge en zonnige standplaats. De diverse soorten verschillen vooral in bloeitijd en hoogte. Knippen na de bloei.

DIANTHUS
'ALBUS PLENUS'
Grasanjer

Een dubbel wit grasanjertje tot 40 cm hoog. De bladeren zijn lancet- tot lijnvormig en steeds blauw berijpt. De plumariusvariëteiten hebben een lange bloeitijd en gedijen best op een zandgrond.

DIANTHUS
'HAYTOR WHITE’

Dubbel witte bloemen.

DIANTHUS DELTOIDES
'ALBIFLORUS'
Steenanjer

Witte anjertjes. Zelfs te combineren met heide. Een overbekend vlinderplantje met toefjes van kleine, lancetvormige, groene (dikwijls blauw berijpte) blaadjes. Het is ongetwijfeld een rotsplantje dat houdt van een droge en zonnige standplaats. De diverse soorten verschillen vooral in bloeitijd en hoogte. Knippen na de bloei.

| 8 planten per m2 | Hoogte 10 cm | Bloeit in
Juni,Juli,Augustus
| Standplaats: |

DIANTHUS DELTOIDES
'BRILLIANT'
Steenanjer

Rode anjertjes! Zelfs te combineren met heide. Een overbekend vlinderplantje met toefjes van kleine, lancetvormige, groene (dikwijls blauw berijpte) blaadjes. Het is ongetwijfeld een rotsplantje dat houdt van een droge en zonnige standplaats. De diverse soorten verschillen vooral in bloeitijd en hoogte. Knippen na de bloei.

DIANTHUS PLUMARIUS
'HAYTOR'
Grasanjer

Een dubbel wit grasanjertje tot 40 cm hoog. De bladeren zijn lancet- tot lijnvormig en steeds blauw berijpt. De plumariusvariëteiten hebben een lange bloeitijd en gedijen best op een zandgrond.

DIANTHUS PLUMARIUS
'HEIDI'
Grasanjer

Een rood grasanjertje tot 40 cm hoog. De bladeren zijn lancet- tot lijnvormig en steeds blauw berijpt. De plumariusvariëteiten hebben een lange bloeitijd en gedijen best op een zandgrond.

DIANTHUS PLUMARIUS
'MAGGIE'
Grasanjer

Een roos grasanjertje tot 40 cm hoog. De bladeren zijn lancet- tot lijnvormig en steeds blauw berijpt. De plumariusvariëteiten hebben een lange bloeitijd en gedijen best op een zandgrond.

DICENTRA FORMOSA
Gebroken hartjes

Een vaste plant met twee- tot driemaal geveerde, lang gesteelde bladeren. De hangende bloemtrossen zijn donkerroze van kleur. Ze herbloeien vaak in het najaar.Gebroken hartjes danken hun sierwaarde niet alleen aan de typische bloemen maar eveneens aan de sierlijke gedeelde, groene bladeren. Ze houden van een voedselrijke grond. Ze bloeien vroeg en verdwijnen snel daarna.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...