ACTAEA SIMPLEX
'ATROPURPUREA’
Zilverkaars

Witte bloemen aan opstaande stengels, bloeit in sept-okt. De geveerde bladeren zijn prachtig purper van kleur. Het is een mooie herfstbloeier met een hoge, opgaande groei in de border. Laat de uitgebloeide stengels staan! Ze geven extra sierwaarde. Een prima snijbloem.

ACTAEA SIMPLEX
'WHITE PEARL'

Een rijk bloeiende vaste plant met witte bloemen aan opstaande stengels. De geveerde bladeren zijn groen van kleur. Een plant die nood heeft aan wat schaduw. Het is een mooie herfstbloeier met een hoge, opgaande groei in de border.

ACTINIDIA ARGUTA
'KEN'S RED'
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot, rood van kleur, maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Ken's Red' moet samengeplant worden met een mannelijke variëteit. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA ARGUTA
'ISSAI'
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Issai' is zelfbestuivend. Het eigenlijk de beste soort om te planten als particulier. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA ARGUTA
'MEADER'
Kiwibes

Deze variëteit  is mannelijk en draagt dus geen vruchten. Het is de bestuiver voor de andere kiwibessen zijnde 'Issai' 'en 'Ken's red' . Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA CHINENSIS
Kiwi

Kiwi is een hoge klimplant (zoals de druif) die in onze streken zeer goed groeit, met grote, gezonde, frisgroene bladeren. De soort is snelgroeiend en heeft een schitterende bladstand. Voor de bevruchting is het nodig een mannelijke en vrouwelijke boom samen te planten. De vruchten zijn behaard, groen-bruinachtig en hebben een friszoete smaak.

AESCULUS HIPPOCASTANUM
Witte paardenkastanje

Een groot en breed groeiende boom met vijftallige, donkergroene bladeren. Er worden talrijke vruchten gevormd door deze paardekastanje. De bloempluimen zijn wit en rechtopstaand. Een sterk groeiende soort. Een prachtige, majestueuze boom die zeker een plaats verdient in het bos.

AESCULUS MUTABILIS
‘INDUTA’
Paardenkastanje

Een zeer bloeirijke, op stam geënte struik met een ronde kroon. Het vijftallige blad is blauwachtig groen en kleurt in de herfst geeloranje. De bloemen zijn roze tot zalmkleurig geel (eind mei-begin juni).  Schitterende, klein blijvende boom.

AESCULUS PARVIFLORA
Herfstpaardenkastanje

Een matig groeiende paardenkastanje, in struikvorm met grote donkergroene vijf- à zeventallige bladeren. Het is een rijkbloeiende soort met witte, opstaande bloemplui-men vanaf juli.

AESCULUS PAVIA
Paardenkastanje

Een zeer mooie, geënte, traag groeiende, kleinkruinige paardekastanje met het typische, vijftallige, groene blad van de paardekastanje. Eind mei verschijnen de rechtopstaande trossen van prachtige, roze-achtige bloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...