ALLIUM SCHOENOPRASUM
Bieslook

Bieslook vormt compacte pollen van grasachtige halmen van zo'n 30 cm lang. Ze zijn in het begin van de zomer overdekt met roze of paarse bloemen (mooi in lage border). Wil je bieslook als keukenkruid gebruiken, verwijder dan de bloemen zodat deze de planten niet uitputtten. Oogst het jonge blad door het juist boven de grond af te snijden (doe dit regelmatig).

ALLIUM SENESCENS
Sierui

Een erg lang bloeiende sierui voor een droge en zonnige standplaats. De typisch bolvormige lilaroze bloemen verschijnen in juli-augustus. Deze plant wordt 30 cm hoog.

ALNUS CORDATA
Italiaanse els

Een matig groeiende, kleine boom met een hartvormig groen blad. Deze els stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ALNUS CORDATA
Italiaanse els
ALNUS GLUTINOSA
Zwarte els

Ook in de nattere gebieden groeit deze struik tot kleine boom vrij goed. Uitstekend als tussenbeplanting in een bos (stikstofbinder). Zwarte els levert goed brandhout. Het is een matig groeiende variëteit met rondachtige, groene bladeren. Gewoonlijk wordt els aangeplant als onderbegroeiing en dan voornamelijk als hakhout (om de 10 jaar kappen). Het hout van els is zeer duurzaam in water of in de grond.

ALNUS GLUTINOSA
Zwarte els

Ook in de nattere gebieden groeit deze struik tot kleine boom vrij goed. Hij is uitstekend te gebruiken als tussenbeplanting in een bos (werkt bodemverbeterend = stikstofbinder). Zwarte els levert goed brandhout. Het is een matig groeiende variëteit met rondachtige, groene bladeren. Gewoonlijk wordt els aangeplant als onderbegroeiing en dan voornamelijk als hakhout (om de 10 jaar kappen). Het hout van els is zeer duurzaam in water of in de grond.

ALNUS INCANA
Witte of grauwe els

De matig groeiende, witte els is een kalkminnende struik of kleine boom met een grauwgroen blad en een zilvergrijze stam. De witte els groeit het best op een droge grond. Het is een krachtige groeier met een dichte piramidale kruin. De katjes bloeien vooraleer de bladeren uitlopen waarna de elzenpropjes verschijnen.

ALNUS INCANA
Witte of grauwe els
ALNUS SPAETHII
‘SPAETH’
Els

Een snelgroeiende boom tot 15 meter hoog met smalle, elliptische bladeren die ietwat purperkleurig uitlopen, daarna donkergroen. Katjes verschijnen vroeg. Eigenlijk gekweekt omdat het een mooie laanboom is.

ALSTROEMERIA
'ORANGE QUEEN'
Incalelie

Een vaste plant tot 100 cm hoog met oranjegele, trechtervormige, fel gekleurde bloemen in juli-augustus. Bescherm deze lelies de eerste jaren tegen de vrieskou (afdekken)! Ze zijn niet echt winterhard, maar zaaien verder zodat ze toch lang in de tuin aanwezig zijn.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...