TSUGA CANADENSIS
Canadese hemlock

Een brede, kegelvormige boom met donkergroene, spitse, kleine naaldjes en grijze twijgen. Deze struik verdraagt goed te worden gesnoeid en kan eveneens ook goed schaduw verdragen.

TSUGA HETEROPHYLLA
Westerse hemlock

Een smalle, snelgroeiende boom met grijsgroene, kleine, stompe naaldjes. De boom bezit sierlijke, hangende twijgen en stelt weinig eisen aan de grond. Hij groeit goed in de schaduw.

TSUGA HETEROPHYLLA
Westerse hemlockspar

Een smalle, snelgroeiende boom met grijsgroene, kleine, stompe naaldjes. De boom bezit sierlijke, hangende twijgen en stelt weinig eisen aan de grond. Hij groeit goed in de schaduw. Bij een bosaanplant beogen we een dichtheid van 1 boom per 1 à 3 m².

TULAMEEN
Framboos

Een gezond groeiend, productieve zomerframboos met grote, vrij stevige vruchten van goede kwaliteit. Een goede groeier die vlot nieuwe scheuten maakt. 4 à 5 per lopende meter. De takken die vruchten gedragen hebben, worden best tot de grond weggesneden. Van de uitlopers best 6 tot 8 van de stevigste stengels behouden.

ULMUS AM.
‘CAMPERDOWNII’
Treurolm

Een matig en parapluvormig groeiende olm met vrij grote groene bladeren. Door zijn grote bladeren en zijn dichte bladbezetting is het een uitstekende prieelboom. Oppassen uiteraard met deze soort omwille van de olmenziekte.

ULMUS AMERICANA
‘CAMPERDOWNII’
Treurolm

Een matig en parapluvormig groeiende olm met  vrij grote groene bladeren. Door zijn grote bladeren en zijn dichte bladbezetting is het een uitstekende prieelboom. Kan ook in een frame ingebonden worden voor het maken van een 'dakboom'

ULMUS CARPINIFOLIA
‘WREDEI’
Gele olm of iep

Een matig en zuilvormig groeiende olm met gekrulde, goudgele, tegen de twijgen aangedrukte bladeren. Hij verdraagt goed te worden gesnoeid waardoor de plant wordt geprikkeld en daardoor een nog geler, opvallender blad en mooiere groeivorm krijgt. Deze olm stelt weinig eisen aan de standplaats.

ULMUS CARPINIFOLIA
‘COLUMELLA’
Olm

Een olm die we in het sortiment houden omdat hij zowat de enige is die tegen de iepenziekte bestand is. Hij groeit slank op met een open zuilvormige kruin. De donker grijsgroene bladeren zijn typische wigvormig aan de onderkant en wat gekroesd.

ULMUS MINOR
‘JACQUELINE HILLIER’

Een traag groeiende, bossige struik met 2-3 cm grote, ruwe, donkergroene, dubbel gezaagde blaadjes. Deze soort gedijt op arme, droge grond en kan te allen tijde gesnoeid worden. Een soort die ook op halfstam geënt wordt. 

UVULARIA PALLIDA

Een zeer traag uitbreidende, polvormige plant tot 30 cm hoog met 4 cm lange, knikkende, kelkvormige, lichtgele bloemen die tussen de bladeren hangen. Mooi in de halfschaduw of schaduw onder heesters, bomen,...

| 8 planten per m2 | Hoogte 20-30 cm | Bloeit in
April, Mei
| Standplaats:
Halfschaduw, Schaduw
|

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...