VACCINIUM CORYMBOSUM
Amerikaanse blauwbes

Dit is een veredelde bosbes met in trossen aan de plant hangende bessen. Deze plant geeft grote, blauwe, zoete vruchten die rijp zijn in juli-augustus. Zelfbestuivend doch betere vruchtzetting door kruisbestuiving. Bij het planten maakt men ruime plantputten. De grond in de plantput met turf of Rhodohum vermengen. Na het planten de bodem afdekken met turf of bladgrond. Deze blauwbes heeft een grote sierwaarde omwille van zijn schitterende herfstkleur.

 

VACCINIUM VITIS-IDAEA
Rode bosbes

Een traag groeiende, lage bodembedekker met groene, leerachtige bladeren die een donkergroene kleur hebben. De rode vruchten zijn besvormig en hangen in trossen bij elkaar. Een mooie bodembedekker.

VACCINIUM VITIS-IDAEA
Rode bosbes

Een traag groeiende, lage bodembedekker met groene, leerachtige bladeren die een donkergroene kleur hebben. De rode vruchten zijn besvormig en hangen in trossen bij elkaar. Een mooie, zuurminnende bodembedekker voor schaduwrijke plaatsen. Stelt dus bijzondere eisen aan de grond.

VAES OOGST
Perzik

Een halfvroege, uitstekende perzikvariëteit die dikke vruchten met een rode blos en wit vruchtvlees voortbrengt.

VALERIAAN OFFICINALES
Valeriaan

Valeriaan heeft een mooi samengesteld, blauwgroen blad en witte of roze bloemen in schermen die in het voorjaar op 150 cm hoge stengels staan. Ze hebben een vanilleachtige geur. Vroeger werd valeriaan vooral geteeld om de wortel die voor vele medicinale doeleinden werd gebruikt. Als je het teelt voor de wortel moet je de bloem verwijderen.

VAN GOMPEL
Druiven

Deze cultivar groeit erg gezond en is perfect bestand tegen witziekte. Het is de dikste, blauwe druif voor buiten. Rijp in oktober.

VANDA
Appel

Een uitermate gezond groeiende, vruchtbare variëteit met heerlijke, rode, sappige handappels. Rijp: september-november.

VEILCHENBLAU

Een schitterende, kleinbloemige en zomerbloeiende klimroos met aparte, paarse bloemen met een opvallend wit hart.

VERBASCUM BOMBYCIFERUM
Toorts

Een tweejarige of kortlevende vaste plant met grote rozetten van wollig behaarde, zilvergrijze bladeren en rechtopgaande 'toortsen' van gele bloemen die ver boven de bladrozet uitsteken.

VERBASCUM CHAIXII
'ALBUM'
Toorts

Een tweejarige of kortlevende vaste plant met grote rozetten van wollig behaarde, zilvergrijze bladeren en rechtopgaande 'toortsen' van witte bloemen (juli-september) die ver boven de bladrozet uitsteken. Hoogte: 125 cm. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...