VERBASCUM PHOENICEUM
Toorts

Een tweejarige of kortlevende vaste plant met grote rozetten van wollig behaarde, zilvergrijze bladeren en rechtopgaande 'toortsen' van roos getinte bloemen (mei-juni) die ver boven de bladrozet uitsteken.  

VERBENA BONARIENSIS
IJzerhard

Eveneens een kortlevende, mooie, luchtige vaste plant met donkergroene bladeren en kleine, paarsachtige, blauwe bloemen aan hoge, vertakte stengels. Zaait zich uit zodat we hem ook na een strenge winter nog terugvinden. Een prachtige sfeerschepper met een lange bloei. Kan als snijbloem gebruikt worden.

VERONICA
Ereprijs
VERONICA LONGIFOLIA
'SCHNEERIESIN’
Ereprijs

Deze vaste plant bezit lancetvormige, getande, middelgroene bladeren en eindstandige, lange trossen met stervormige, witte bloemen van juli tot augustus. Deze plant bereikt een hoogte van 80-100 cm.

VERONICA LONGIFOLIA
Lange ereprijs
Boven de lancetvormige, middelgroene bladeren verschijnen in juli-augustus opstaande trossen van stervormige, fel blauwe bloemen. Uitstekende snijbloemen.
VERONICA SPICATA
Ereprijs

Een vaste plant met smalle, eironde tot lancetvormige, groene bladeren en mooie, rechtopstaande aren van blauwe bloempjes. Mooi te gebruiken in de rotstuin en de border. Kan een verticaal accent brengen in de tuin.

VERONICA SPICATA
'ALBA’
Ereprijs

Een vaste plant met smalle, eironde tot lancetvormige, groene bladeren en mooie aarvormige trossen van witte bloempjes van juni tot augustus. Dit plant bereikt een hoogte van 30 cm.

VERONICA SPICATA
'HEIDEKIND’
Ereprijs

Een vaste plant met smalle, eironde tot lancetvormige, groene bladeren en mooie aarvormige trossen van wijnrode bloempjes in juli-augustus. Dit plant bereikt een hoogte van 25 cm.

VERONICASTRUM VIRGINICUM

Wie ooit Kew gardens bij Londen bezocht zal het kunnen beamen, deze plant is niet te verslaan in architecturale waarde als het gaat om de vertikale en horizontale lijnen in de border. Maar vergis u niet, deze prachtig gevormde pollen met een massa bloemen bekom je enkel met de gepaste behandeling. Zodra de planten ongeveer 60cm hoog zijn moet je de toppen 10cm terug snoeien. Hierdoor komen er tot 7 bloemen op de plaats waar anders één bloem zou staan. Deze bloemen zijn niet kleiner noch later dan bij ongesnoeide planten. Bovendien haken deze vertakte stengels in elkaar waardoor de planten stevig elke windvlaag kunnen weerstaan. Een tweede snoei zo snel mogelijk na de eerste forceert een tweede bloei. Er zijn vele cultivars beschikbaar van wit over roos naar paars. De bloemen worden soms door tientallen hommels gelijktijdig bezocht, echt spectaculair.

VERONICASTRUM VIRGINICUM
'FASCINATION'
Virginische ereprijs

Tot 150 cm hoog met in de zomer langgerekte, blauwe bloemaren op een ranke stengel. Onmisbaar voor een verticaal effect in de border Indien de plant na de groei wordt ingesneden zal de plant enkele wekenn later nog veel meer bloemen. Zo kan het groeiseizoen gerekt worden over 3 maanden.Stevige stengels die niet omvallen.Een topper!

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...