VIBURNUM PLICATUM
‘GRANDIFLORUM’

Een heester met schuin afstaande takken en breed ovale, groene bladeren met sterk rode tint. Herfstkleur opvallend rood. De bloemen zijn groot en verschijnen begin mei. De witte bloempjes verenigd in bolvormige schermen zijn allemaal steriel. Geen vruchten.

VIBURNUM PLICATUM
‘LANARTH’
Japanse sneeuwbal

Een krachtig groeiende, opgaande heester met een donkergroen, eirond, spits blad dat in de herfst mooi roodachtig verkleurt. De opvallende, witte bloemen zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen in mei-juni. 

VIBURNUM PLICATUM
‘MARIESII’
Japanse sneeuwbal

Een matig groeiende heester met een donkergroen, eirond, spits blad dat in de herfst mooi roodachtig paars verkleurt. De witte bloemen zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen in mei-juni op de opvallend horizontaal ingeplante takken.

VIBURNUM RHYTIDOPHYLLUM

Een matig groeiende struik met langwerpige, elliptische, donkergroene bladeren en in mei-juni witte bloemschermen. De bloemen worden gevolgd door rode bessen die zwart verkleuren. In de winter bij koude hangen de bladeren sierlijk, recht omlaag.

VIBURNUM TINUS
‘EVE’S PRICE’

Zie deze als een compacte vorm van de overbekende Viburnum tinus.  Misschien is deze zelfs iets minder winterhard.

VIBURNUM TINUS
‘GWENLLIAN’

Zie deze als een compacte vorm van de overbekende Viburnum tinus.  Misschien is deze zelfs iets minder winterhard. Goed besdragend.

VIJG
(Ficus carica)

Een goed en gezond groeiende boom die goed gedijt op een gewone tuingrond .De boom is echter vorstgevoelig en de vruchten rijpen moeilijk in ons klimaat. Op een beschutte plaats op het zuiden kan de vijg wel overleven. Bescherm ze wel in de winterperiode door middel van een rieten scherm ofwat isolerend materiaal. Weet dat de gespeende vruchten pas het tweedejaar afrijpen! Help ze dus zonder schade door de winter te komen.

VILLE DE ROEULX

Een lage, gezond groeiende trosroos met pastelroze bloemen. Het is een rijk bloeiende variëteit wanneer de verwelkte bloemen tijdig worden weggeknipt.

VINCA

Een uitstekende, groen blijvende vaste plant die veelvuldig gebruikt wordt als bodembedekker (8/m2). Hij stelt weinig eisen aan de grond en de standplaats.

VINCA MAJOR
Grootbladige maagdenpalm

Een matig groeiende bodembedekker met groene, eironde, blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. De blaadjes zijn groter dan deze van de Vinca minor.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...