AESCULUS PAVIA
‘KOEHNEI’
Paardekastanje

Een prachtige, trage dwergvorm van de paardekastanje, eveneens op stam geënt. Het vijftallige blad verkleurt van rood naar purper en later groen. In het voorjaar verschijnen er roodachtige bloempluimen. In het najaar schitterende vruchten. Een zeer mooie boom die in kleine tuinen perfect gebruikt kan worden. Er worden weinig eisen gesteld aan grond en standplaats. 

AGAPANTHUS
(algemene info)
Afrikaanse lelie

Voor wintergroene types Agapanthus geldt dat ze als een niet-winterharde kuipplant moeten behandeld worden. De bladverliezende types overwinteren echter gemakkelijk in de volle grond, tegenwoordig zelfs zonder winterdek. Het zijn dan ook waardevolle vaste planten die zich gestaag uitbreiden en dat is absoluut geen nadeel, want je kunt er nooit genoeg van krijgen.

AGAPANTHUS
‘BLUE TRIUMPHATOR’

Een vaste plant met smalle, groene bladeren in rozetten. De trechtervormige, blauwe bloemen in rijkbloemige schermen verschijnen op de ronde, stevige opgaande bloemstengels. De Afrikaanse lelie bloeit in juli-augustus en bereikt een hoogte van 100 tot 150 cm. De bloemen worden sterk gewaardeerd als snijbloemen. Beschermen tegen de vorst!

AGAPANTHUS
‘PETER PAN’
Afrikaanse lelie

Een vaste plant met smalle, groene bladeren in rozetten.Deze soort is een dwergselectie. De trechtervormige, lichtblauwe bloemen in rijkbloemige schermen verschijnen op de ronde, stevige opgaande bloemstengels. Beschermen tegen de vorst!

AGAPANTHUS AFRICANUS
‘ALBUS’

Een mooie vaste plant bestemd voor volle grond en bakken. Deze plant bloeit in augustus-september en bereikt een hoogte van 100 cm. De plant draagt ronde schermen van trechtervormige, witte bloemen. De bladeren zijn groen, smal en staan in rozetten. Overwinter ze vorstvrij en zet ze pas op het einde van april terug buiten. Mooi!

AGASTACHE
(algemene info)
Anijsplant, Dropplant

Zonminnende planten met geurend blad, die zich het best thuis voelen in vruchtbare, goed gedraineerde grond. Wanneer ze in jouw tuin toch verdwijnen, meng dan wat fijne steenslag door de grond op de plek waar je ze opnieuw plant.

AGASTACHE
‘BLUE FORTUNE’
Anijsplant, Dropplant

Een aromatisch geurende, zonneminnende klasseplant die natte plaatsen in de tuin schuwt. Smalle aren van blauwe bloemen. Onovertroffen in zijn lange bloeiperiode. Een krachtig bloeipunt in de tuin dat tal van insecten (bijen, vlinders,...) lokt. De stengels verhouten en tonen een prachtig wintersilhouet. Al eens gecombineerd met de speciale bloemen van Eryngium, de lieflijke schermen van de Achillea of de aparte bladkleur en vorm van de Artemisia? Zeker doen!

AGASTACHE
‘BLACK ADDER’
Anijsplant, Dropplant

Een aromatisch geurende, zonneminnende klasseplant, die natte plaatsen in de tuin schuwt. Compact van vorm met ietwat blauwviolette bloemen van juni tot augustus. Onovertroffen in zijn lange bloeiperiode. Een krachtig bloeipunt in de tuin dat tal van insecten (bijen, vlinders,...) lokt. De stengels verhouten en tonen een prachtig wintersilhouet.

AGASTACHE MEXICANA
‘RED FORTUNE’
Anijsplant, Dropplant

Een aromatisch geurende, zonneminnende klasseplant die natte plaatsen in de tuin schuwt. Groter en ruimer van vorm. Smalle aren van donkerroze bloemen. Onovertroffen in zijn lange bloeiperiode. Een krachtig bloeipunt in de tuin dat tal van insecten (bijen, vlinders,...) lokt. Iets minder winterhard.

AGASTACHE RUGOSA
‘ALABASTER’
Anijsplant, Dropplant

Een aromatisch geurende, zonneminnende klasseplant die natte plaatsen in de tuin schuwt. Smalle aren van witte bloemen. Een krachtig bloeipunt in de tuin dat tal van insecten (bijen, vlinders,...) lokt. De stengels verhouten en tonen een prachtig wintersilhouet. Sterk en robust.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...