ALCEA ROSEA
Stokroos

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige, roze bloemen aan opstaande stengels. Mooi te gebruiken als solitair. Al ooit een oudere boerderij gezien zonder stokrozen en knalgeel gekleurde bloemen van bv. Helianthus? Op droge, steenachtige, zonnige plaatsen voelt de Alcea zich thuis. Bestaat in verschillende kleurvarianten (geel, rood, wit).

ALCEA ROSEA NIGRA

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige zwarte bloemen  aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair.

ALCHEMILLA ERYTHROPODA
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 15 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Bloei: juni-september. Heel leuk plantje in de rotstuin of in grotere groepen. Ideaal om gaatjes op te vullen.

ALCHEMILLA MOLLIS
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 40 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Hoofdbloei in mei-juni maar er is een redelijke nabloei tot september. Ook hier zet je de grasmaaier in als het gewas komt open komt te vallen en er te slordig uitziet. Enkele weken later geniet je terug van een dicht bladertapijt.

ALCHEMILLA MOLLIS
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. De stengels worden tot 40 cm lang met zeer kleine, geelgroene bloempjes. Hoofdbloei in mei-juni maar er is een redelijke nabloei tot september. Een topper!
De druppels die door dauw of door guttatie (het zweten van het blad) op het blad van de vrouwenmantel liggen en vaak naar het hart van het blad rollen, waren belangrijk voor de alchimisten. Zij gingen op zoek naar een goddelijk elixer, het levenswater, dat zieken zou genezen van alle kwalen. Zij hoopten dat te vinden met de verse dauw op het vrouwenmantelblad. Daarom heet de plant Alchemilla wat zoveel betekent als ‘kleine alchimist’.

ALKMENE
Appel

Een groene, middelgrote appel met enkele strepen en een uitgesproken aroma. Een lekkere zomer-Cox's.

ALLGOLD
Framboos

Een herfstframboos met gele, vaste vruchten. Ze zijn resistent aan wortelziekten. De vruchten beginnen te rijpen vanaf begin augustus. Plantafstand is 4 à 5 per lopende meter. 

ALLIUM
‘MONT BLANC’
Sierui

Deze sierui wordt circa 120-150 cm lang en heeft witte bloemen.

ALLIUM AFLATUNENSE
‘PURPLE SENSATION’
Sierui

Allium is een mooi bolgewas om te gebruiken tussen lage siergrassen of in een border van vaste planten. Deze sierui bloeit met de typische, erg grote, blauwe bloembol in de periode mei-juni. De stengels van Allium ‘Purple Sensation’ zijn circa 60-80 cm lang. Het liefst planten in de volle zon. Niet te nat want dan rot de bol in de winterperiode.

ALLIUM KARATAVIENSE
Sierui

Een kleine sierui tot 20 cm hoog met de typische opvallende paarseroze bloemen in mei. Plant ze liefst op droge gronden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...