VERONICASTRUM VIRGINICUM
'LAVENDELTURM'

Schitterende vaste plant met langgerekte, architecturale, lichtblauwe bloemaren van juli tot september. Zodra de planten ongeveer 60cm hoog zijn moet je de toppen 10cm terugsnoeien. Hierdoor komen er tot 7 bloemen op de plaats waar anders één bloem zou staan. Op deze manier zullen de planten beter vertakken, meer bloem geven en vallen ze minder om! Een tweede snoei zo snel mogelijk na de eerste forceert een tweede bloei. (Zie Tips & Advies) Een Topper! Stengels vallen niet om.

| 8 planten per m2 | Hoogte 100-150 cm | Bloeit in
Juli, Augustus, September
| Standplaats:
Volle zon, Halfschaduw
|

VERONICASTRUM VIRGINICUM
'PINK GLOW'

Als Veronicastrum virginicum 'Fascination' maar met roze bloemaren en compactere groei. Zodra de planten ongeveer 60 cm hoog zijn moet je de toppen 10 cm terugsnoeien. Hierdoor komen er tot 7 bloemen op de plaats waar anders één bloem zou staan. Op deze manier zullen de planten beter vertakken, meer bloem geven en vallen ze minder om! Een tweede snoei zo snel mogelijk na de eerste forceert een tweede bloei. Een Topper! Stengels vallen niet om.

| 8 planten per m2 | Hoogte 100-120 cm | Bloeit in
Juli, Augustus, September
| Standplaats:
Volle zon, Halfschaduw
|

VIBURNUM
‘ESKIMO’

Een half wintergroene, dichte, matig groeiende struik met donkergroene, 8-10 cm lange, toegespitste bladeren. Zeer grote, zuiver witte bloemen die door rode (later zwarte) vruchten gevolgd worden.

VIBURNUM
‘PRAGENSE’

Een matig groeiende, opgaande struik met elliptische, groene bladeren en witte, in schermen staande bloemen in mei. Deze variëteit is zeer winterhard, kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden en stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Viburnum ‘Pragense’ laat zich goed snoeien.

VIBURNUM BODNANTENSE
‘DAWN’

Een matig groeiende struik met groene bladeren die in de herfst prachtig rood verkleuren. Van november tot januari draagt deze plant mooie, fijn geurende, roze bloempjes. Een schitterende, waardevolle, mooie, winterbloeiende Viburnum.

VIBURNUM BODNANTENSE
‘CHARLES LAMONT’

Als volgende; alleen is de bloem iets donkerder roze en de bloei iets rijker. Bloeit voornamelijk van januari tot april.

VIBURNUM BURKWOODDII

Een half wintergroene, tamelijk losse struik met donkergroene bladeren en bloempjes verenigd in bolvormige tuilen (5-9 cm groot). Deze zeer sterk geurende bloemen verschijnen maart-april en zijn ietwat roze in knop en wit open bloeiend.

VIBURNUM CARLCEPHALUM

Een matig groeiende struik met witte, welruikende bloemschermen in april- mei. De bladeren zijn breed-elliptisch en dofgroen. Een struik die lijkt op Viburnum carlesii doch die forser groeit.

VIBURNUM CARLESII

Een matig groeiende struik met witroze, sterk geurende bloemen die in een bolvormig scherm zijn geplaatst. De bladeren zijn elliptisch van vorm en donkergroen van kleur.

VIBURNUM DAVIDII

Een klein, traag groeiend struikje met in juni mooie, witte bloemschermen gevolgd door blauwe bessen. Deze soort kan ook in de schaduw worden geplant. Het struikje is gevoelig bij zeer strenge vorst.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...