- Peren
algemeen
(Pyrus communis)

Perenbomen stellen weinig eisen aan de grond als men maar een goede keuze maakt uit soorten en onderstammen. Perenbomen nemen niet veel ruimte in, ze groeien slanker en zijn gemakkelijk te vormen, als leivorm, tegen muren of als haag. Voor slechte gronden zijn halfstammen en hoogstammen op zaailing aan te raden. Voor struiken, piramiden of leibomen kiest men beste een plant die geënt is op op Kwee A. De bestuiving bij peren is vrij gemakkelijk. Elke peer bestuift elke andere peer. Zorg dat de perenboom een luchtige standplaats heeft! Dit om zoveel mogelijk schurftinfectie te voorkomen.

ABELIA FLORIBUNDA

Een traag groeiende struik met ovale, glanzende, donkergroene bladeren en vanaf de zomer hangende, buisvormige, helderrode bloemen. Bescherm deze plant in de winter daar hij kan bevriezen bij echt lage temperaturen. 

ABIES ALBA
Gewone zilverspar
ABIES ALBA
Gewone zilverspar

Een matig groeiende, slanke, kegelvormige boom met frisgroene naalden die aan de onderzijde twee witte strepen bezitten. Deze zilverspar is in staat zijn takken vele jaren tot op de grond te bewaren.

ABIES AMABILIS
Pacifische zilverspar

Een kegelvormige, opgaande boom met prachtige, glanzende groene naalden die aan de onderkant wit gestreept zijn. Op wat oudere leeftijd draagt de plant langwerpige, paarsblauwe kegels. Ook deze soort is in staat haar takken vele jaren tot op de grond te bewaren.

ABIES BALSAMEA

Een matig groeiende, zeer mooie, kegelvormige, hoge den met donkergroene naalden en zeer dicht getakte habitus. Deze soort behoudt goed haar takken tot op de grond en kan gebruikt worden als solitair of als afscherming. Op latere leeftijd verschijnen er paarsblauwe kegels.

ABIES BALSAMEA
‘NANA’

Dit is een zeer traag en bolvormig groeiende, kleine, waardevolle conifeer. Het loof bestaat uit korte, donkergroene naaldjes.

ABIES CONCOLOR

Een matig groeiende, verticaal opgaande, hoge den met schitterende, opvallende, veraf staande, grote, blauw- of grijsgroene naalden.

ABIES CONCOLOR
Colorado zilverspar
ABIES GRANDIS
Reuzen zilverspar

Een snelgroeiende, piramidale, grote boom die zijn takken goed tot aan de grond behoudt. Naalden van deze Abies zijn groen en staan in één vlak.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...