VINCA MINOR
‘GERTRUDE JEKYLL’
Maagdenpalm

Een matig groeiende, groenblijvende bodembedekker met zeer kleine, eironde, groene blaadjes en witte bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. Hij blijft lager bij de grond dan de andere Vinca-soorten. Een zeer mooie variëteit.

VINCA MINOR
Kleinbladige maagdenpalm

Een matig groeiende, groenblijvende bodembedekker met kleine, eironde, groene blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. Deze soort heeft kleinere blaadjes dan Vinca major.

VINOR MINOR
‘AUREOVARIEGATA'
Maagdenpalm

Een matig groeiende, lage bodembedekker met geelbonte kleine, eironde blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot mei. Plant er 7-10/m².

VIOLA LABRADORICA
Viooltje

Een prachtig, opvallend purperbruin blad waarboven de licht violetkleurige bloempjes uitsteken. Een aan te raden violetje. Op de juiste plaats een prima bodembedekker die zich mateloos uitzaait. Konijnvrij. Zaait zich overvloedig uit en is redelijk groen blijvend.

VIOLA ODORATA
'ALBA’
Maarts viooltje

Zoals de Latijnse naam aangeeft ruiken de bloempjes uitzonderlijk lekker. De Nederlandse naam geeft het bloeitijdstip weer. Voor verwildering goed te gebruiken (groen blijvend)!. Witte, geurende bloempjes.

VIOLA ODORATA
'KON. CHARLOTTE'
Maarts viooltje

Zoals de Latijnse naam aangeeft ruiken de bloempjes uitzonderlijk lekker. In maart-april verschijnen de typische, blauwe, bloempjes. Voor verwildering goed te gebruiken (groen blijvend!).

VIOLA SORORARIA
'FRECKLES'

Een mooi bodembedekkend doorlevend viooltje tot 15 cm hoog. Maart-april verschijnen de prachtige witte bloempjes met paarse stippen.

VITIS
Druif

Wij beschikken over verschillende druivenvariëteiten die buiten goed gedijen en trossen geven van heerlijke, zoete vruchten. De snelgroeiende druivelaar heeft een zeer decoratief, frisgroen blad en moet qua sierwaarde niet onderdoen voor andere klimmers. We worden daarenboven in het najaar nog beloond met heerlijke vruchten.

VITIS COGNETIAE

Een klimplant met hechtranken en houtachtige stengels. Het prachtige donkergroene blad met grijsbruine onderkant is drie- tot vijflobbig en getand. In de herfst kleuren de bladeren schitterend purperrood. Een aanrader.

VITIS VINIFERA
‘PURPUREA’
Druif

Een klimplant met hechtranken en houtachtige stengels. Het prachtige paarsachtige blad is drie- tot vijflobbig en getand. In de zomer verschijnen de kleine lichtgroene bloemen gevolgd door kleine trosjes van donkere besjes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...