VITIS VINIFERA
‘PURPUREA’
Druif

Een klimplant met hechtranken en houtachtige stengels. Het prachtige paarsachtige blad is drie- tot vijflobbig en getand. In de zomer verschijnen de kleine lichtgroene bloemen gevolgd door kleine trosjes van donkere besjes.

VONDELING
Druiven

Een witte, zeer vruchtbare druif die zowel voor binnen als buiten kan worden gebruikt. Een zeer gezond groeiende variëteit die niet onderhevig is aan witziekte. De druif is eerder klein van stuk maar heeft een zeer zoete smaak en is rijp in september.

VONDELING
Krieken

Een noordkriek die gezond bleef in een boomgaard die volledig door monilia werd geruïneerd! We kweken ervan verder en hopen dat deze soort gezond blijft.

VROEGE VAN DER LAAN
Druiven

Een zeer vruchtbare, goed rijpende, zoete, witte soort voor buiten of voor de kas. Klein van stuk.

WAASLANDSE
Perzik

Dit is een halfoogstperzik met een rode blos en wit vruchtvlees. Het is een zeer vruchtbare en goede soort.

WALDSTEINIA TERNATA

Deze soort bezit getande, driedelige, groene bladeren en mooie, gele, schotelvormige bloemen van april tot juni. Een zéér goede bodembedekker (bv onder rhododendrons) voor halfschaduw tot schaduw. Zelfs in de zon trekt hij zijn plan (indien te droog, sproeien!).

WALDSTEINIA TERNATA

Deze soort bezit getande, driedelige, groene bladeren en mooie, gele, schotelvormige bloemen van april tot juni. Een zéér goede bodembedekker (bv onder rododendrons) voor halfschaduw tot schaduw. Zelfs in de zon trekt hij zijn plan. Eens plant een aaneengesloten tapijt heeft gevormd, vermindert de bloei aanzienlijk.

| 8 planten per m2 | Hoogte 10-20 cm | Bloeit in
April, Mei, Juni
| Standplaats:
Halfschaduw, Schaduw
|

Walnoten algemene info
(Juglans regia)

Een schitterende, groot groeiende struik of karaktervolle boom die best gedijt in een goede tuingrond en op een niet al te donkere plaats. Het hout van de notelaar is zeer gewaardeerd.
Zaailingnoten brengen maar een paar percentages goede vruchtdragende bomen voort. Daarom beschikken wij over enkele zeer goede geënte soorten. Het is een specialiteit van ons bedrijf. 
Vereisten van een goedenotenboom zijn:

- Laat uitlopen (omwille van vorst)
- Vorstbestendig zijn
- Zelfbestuivend zijn
- Weinig gevoelig zijn voor ziekten
- Vruchtbaar zijn, en dit reeds op jonge leeftijd!

Notenbomen worden zeer oud en geven vele en goede vruchten wat een plezier is voor familie en vrienden. Vroeger beschikte men over meer ruimte en werd een groot aantal notenbomen aangeplant om uiteindelijk de beste daarvan te behouden. Nu plant men best veredelde notenbomen. Deze zijn duurder in aankoop omwille van de moeilijke veredeling, maar men heeft dan ook veel sneller vruchten en dus plezier van de boom. De komende jaren wordt ons assortiment nog uitgebreid met enkele goede, aparte selecties!

WALTZ
Appel

Een mooie groene appel met oranje blos. Rijp: oktober-december. Deze appel komt uit het 'Ballerina'-sortiment. Ze groeien verticaal op en hebben geen zijtakken. Enkel kleine vruchtbare, korte loten rond de centrale stam. De vruchten staan als het ware op de stam. Mooie op terras, in pot of als structuurelement in de tuin of moestuin. 

WEIGELA
‘BOSKOOP GLORY’

Een matig groeiende heester met roze, trompetvormige bloemen. Het is een zeer rijkbloeiende variëteit die bloeit van mei tot juli. De bladeren zijn ovaal van vorm en groen van kleur. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...