YUKKA FILAMENTOSA
Palmlelie

Een volledig winterharde plant met grijsgroene bladeren die in een rozet bij elkaar staan. In de late zomer verschijnen er hoge pluimen met hangende, tulpvormige, roomwitte bloemen. Deze soort stelt zeer weinig eisen aan grond en standplaats. Hij gedijt zelfs op een zeer droge, arme zandgrond. Je plant hem best in de volle zon.

ZANTEDESCHIA AETHIOPICA
Aronskelk

Een zeer mooie aronskelk voor buiten! Vergeet deze niet af te dekken in de winter omdat hij nogal vorstgevoelig is. Deze plant gedijt best op een iets vochtigere plaats. Uiterst goede snijbloem.

| 3 planten per m2 | Hoogte 80-100 cm | Bloeit in
Juli, Augustus
| Standplaats:
Volle zon
|

ZELKOVA SERRATA

Een matig groeiende, brede, grote boom met scherp getande, donkergroene, eironde bladeren die in de herfst geeloranje verkleuren. Het is een boom die zich zeer gemakkelijk laat vormen en snoeien (wordt in 'Bonzai' veel gebruikt). Hij stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan plagen.

ZELKOVA SERRATA
‘FASTIGIATA’

In opkweek. Is in alle delen hetzelfde als de soort Zelkova serrata maar groeit slank op. 

ZEVA HERBSTERNTE
Framboos

Grote, rode vruchten van goede smaak. Groeit goed op gewone tuingrond. De plantafstand bedraagt 4 à 5 per lopende meter. De takken die vruchten gedragen hebben, worden best tot de grond weggesneden. Van de uitlopers moeten 6 tot 8 van de stevigste stengels behouden blijven. Deze variëteit is doordragend (zowel zomer als herfst).

ZITAVIA
Witte bes

Een zeer productief, vroeg rijpend ras met lange trossen van helderwitte bessen. Het is een sterke en gezonde  groeier.

ZOMERKEIZERIN
Peer

Een grote, geelrode, smakelijke eetpeer met fijn, smeltend, zacht vruchtvlees. Rijp: september.

ZWARTE MOERBEI
(Morus nigra)

Minder gekende boom of struik. Het is een gezond groeiende boom op een gewone tuingrond, die niet onderhevig is aan ziekten of insecten. De zwarte moerbei is vruchtbaar en geeft grote, op braambessen gelijkende vruchten met een zeer fijne, zoete rinse smaak. Rijp: vanaf september. Opgepast voor kledij of terrasbedekking! De vlekken die de vruchten maken zijn zeer moeilijk te verwijderen. Plant de moerbei als jonge plant. Op oudere leeftijd is verplanten moeilijk.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...