Een frisse vernieuwing t.o.v. de veel gebruikte leilinde. Een leuke afwisseling in het magere assortiment van de leibomen. Het gelobde, groene, speelse blad past mooi boven heel wat hagen. Deze soort vormt een ‘haag op poten’.
Uiterlijk:
Een matig groeiende boom die goed gesnoeid en gevormd kan worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde, decoratieve bladeren en twijgen die later groen en naar de herfst heldergeel verkleuren. Deze cultivar groeit goed zelfs in de schaduw. In mei verschijnen er groenachtige bloemtuilen. De bomen werden hiertoe voorgeleid aan een frame. De veldesdoorn is een mooie boom met eigenaardige kurklijsten en grillig habitus.
Een matig groeiende esdoorn die goed kan gesnoeid worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde bladeren en twijgen die later groen verkleuren. In de herfst verkleuren de bladeren heldergeel. Deze cultivar groeit goed zelfs in de schaduw. Er worden 5 planten per strekkende meter geplant voor vormen van een haag.
Een op stam geënte struik die uitgroeit tot een zeer kleine boom met groene, drie- à vijflobbige bladeren met een roomwitte rand. De jonge bladeren zijn rood van kleur. Een schitterende, opvallende boom met bolvormige kruin die ook in kleine tuinen kan gebruikt worden. Deze soort laat zich gemakkelijk snoeien.
Een selectie uit Acer campestre. Door deze veredeling groeit hij egaler en gezonder dan Acer campestre. Het is een matig groeiende, middelgrote boom die goed gesnoeid kan worden. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde bladeren en twijgen die later groen verkleuren. In de herfst verkleuren de bladeren heldergeel.
Een matig groeiende, bolvormige veldesdoorn met mooie, drie- tot vijflobbige, 3-7 cm grote, groene bladeren. Een waardevolle bolboom. In de winter als het blad van de boom is valt de mooi gestructureerde, fijne kruin op.
Een op stam geënte struik die uitgroeit tot een zeer kleine boom met drie- à vijfobbige bladeren die in het voorjaar goudgeel kleuren en nadien een groengele kleur verkrij-gen. Deze cultivar is traag groeiend en verdraagt goed gesnoeid te worden.
Een compacte, kleine, matig groeiende struik die vaker breder is dan hoog (2-3 meter). Meestal wordt hij op een stam geënt en kan zo als kleine boom gebruikt worden. Het typische veldesdoornblad is geelwit gemarmerd. Een boompje dat donkere plaatsen in de tuin wat kan oplichten. Plant niet in de volle zon i.v.m. zonnebrand.
Een prachtige slanke, kleine boom. Bij het uitlopen heeft deze esdoorn roodachtig gekleurde, decoratieve bladeren en twijgen die later groen en naar de herfst helder-geel verkleuren. Door zijn strak zuilvormige is het een heel goede vernieuwing in het sortiment.
Een matig groeiende, bolvormige veldesdoorn met mooie, drie- tot vijflobbige, 3-7 cm grote, groene bladeren. Een waardevolle bolboom. In de winter als het blad van de boom is valt de mooi gestructureerde, fijne kruin op.
Deze cultivar groeit goed zelfs in de schaduw (onderbeplanting!) en wordt gebruikt als haag in velden, beemden en houtwallen. Onze enige inheemse esdoorn.