ACER CAPILLIPES
Slangenhuid esdoorn

Een matig groeiende boom of hoge struik waarvan de jonge bladeren karmijnrood kleuren. In een iets later stadium zijn de bladeren frisgroen van kleur. In de herfst ontstaan er dan prachtige herfsttinten. De groenachtige schors is met opvallende witte strepen getekend. Eén van de zogenoemde ‘Snake bark maples’.

ACER CAPPADOCICUM
‘RUBRUM’
Esdoorn

Een matig groeiende, opgaande boom waarvan de jonge bladeren bloedrood, later groen en in de herfst geel kleuren. De bladeren zijn vijf- à zevenlobbig met toegespitste lobben. Een boom die prachtig kleurt.

ACER DAVIDII SUBSP. GROSSERI
Slangenhuid esdoorn

Een boom met een prachtige, opvallende witrode bast. De bladeren bezitten een groene kleur met of zonder lobben. Ze hebben een prachtige herfstkleur. Eén van de zogenoemde ‘Snake bark maples’.

ACER GRISEUM
Esdoorn

Een matig groeiende boom of hoge struik met opvallende, afschilferende oranjebruine schors. De donkergroene bladeren bestaan uit drie blaadjes en verkleuren in de herfst rood en oranje. Een prachtige boom, ook voor kleinere tuinen. Deze boom kan zelfs wat vochtigheid verdragen.

ACER JAPONICUM
‘ACONITIFOLIUM’
Esdoorn

Een hoge struik met diep samengestelde, middelgroene bladeren die in de herfst prachtig rood verkleuren (als het weer meewerkt).

ACER NEGUNDO
Vederesdoorn

Een matig groeiende, grote boom met een geveerd blad bestaande uit 3 à 5 frisgroene, spitse blaadjes. De twijgen van de boom zijn prachtig groen gekleurd. De bladeren verkleuren geel in de herfst. Het zaad blijft langdurig aan de boom hangen. Het is een boom die niet verdraagt in de schaduw geplant te worden.

ACER NEGUNDO
‘FLAMINGO’
Vederesdoorn

Deze variëteit heeft lange, spitse, groen met geel gevlekte, samengestelde bladeren. Het jonge schot is opvallend lichtroze getint. De twijgen hebben een groene kleur zodat de gele vlekken in de groene bladeren goed uitkomen. Een eerder kleine boom die goed in kleine tuinen verwerkt kan worden. Takken met groene bladeren verwijderen.

ACER NEGUNDO
‘VARIEGATUM’
Vederesdoorn

Een matig groeiende, kleine boom. Deze variëteit heeft lange, spitse, groen met wit gerande en wit gevlekte, samengestelde bladeren. De twijgen hebben een groene kleur zodat de gele vlekken in de groene bladeren goed uitkomen. Een eerder kleine boom die goed in kleine tuinen verwerkt kan worden. Takken met groene bladeren verwijderen.

ACER PALMATUM
Japanse esdoorn

Een groot groeiende struik met frisgroene diep ingesneden, vijf- tot zevenlobbige bladeren die in het voorjaar en de herfst prachtig verkleuren.

ACER PALMATUM
‘BLOODGOOD’
Japanse esdoorn

Een zeer mooie, krachtig groeiende variëteit met prachtige zwartrode bladeren die in de herfst mooi rood gekleurd zijn.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...