ACER PALMATUM
‘DISSECTUM’
Japanse esdoorn

Dit is een traag groeiende struik met frisgroene, diep ingesneden, vijf- tot zevenlobbige bladeren die in het voor-jaar en de herfst prachtig verkleuren.

ACER PALMATUM
‘DISSECTUM ATROPURPUREUM’
Japanse esdoorn

Dit is een traag groeiende struik met rode, diep ingesneden, vijf- tot zevenlobbige bladeren die in het voorjaar en de herfst prachtig verkleuren.

ACER PALMATUM
‘GARNET’
Japanse esdoorn

Ook dit is een traag groeiende struik met puperrode, diep ingesneden, vijf- tot zevenlobbige bladeren die vooral in de herfst schitterend rood verkleuren. Eén van de betere Japanse esdoorns.

ACER PALMATUM
‘OSAKAZUKI’
Japanse esdoorn

Een traag groeiende opgaande struik met zevenlobbige bladeren die aanvankelijk bronsroze zijn gekleurd dan mooi bronsgroen en in de herfst prachtig rood.

ACER PALMATUM
‘SANGOKAKU’

Een mooie, opgaande cultivar met een opvallende koraalroze bast.  Het mooie, typisch ingesneden blad is heldergroen van kleur en kleurt geel in de herfst. Een sierlijke variëteit die heel wat kleur in de tuin kan brengen.

ACER PENCYLVANICUM
Slangenhuid esdoorn

Een matig groeiende boom met opvallende, prachtige, dikke, witte strepen op de groene bast. De grote, groene, drielobbige bladeren kleuren mooi geel in de herfst. 

ACER PLATANOIDES
Noorse Esdoorn

Een groot en snel groeiende esdoorn met een gladde stam. Het loof is donkergroen van kleur en 5-lobbig van vorm. In de herfst verkleuren de bladeren mooi geel. Het is een krachtig en vitaal groeiende boom die schaduw kan verdragen. In de lente verschijnen er op het naakte hout (voor het verschijnen van de bladeren) gele bloempjes.

ACER PLATANOIDES
‘COLUMNARE’
Esdoorn

Een zeer strak opgroeiende, zuilvormige cultivar met groene, vijflobbige bladeren. Het is een matig groeiende variëteit. Deze boom kan door zijn strakke groei gebruikt worden als solitair tussen een lagere aanplant. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ACER PLATANOIDES
‘CRIMSON KING’
Esdoorn

Een matig groeiende boom met bruinrode, glanzende, vijflobbige bladeren. Het is een geschikte plant om als solitair te gebruiken en zodoende wat meer kleur te geven in de tuin. Deze boom heeft een dichte en wat onregelmatige kruin. Deze boom stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ACER PLATANOIDES
‘CRIMSON SENTRY'
‘Bol’-Esdoorn

Een traag tot matig groeiende, zeer compacte boom met donker purperrode, niet verblekende bladeren. Dikwijls werd deze variëteit op stam geënt en kan, mits een beetje snoei, perfect als bolvorm gebruikt worden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...